Tech

Kicsi a bors, de erős: kiszivárgott a Canon EOS M10

A japán gyártó legújabb tükör nélküli apró fotómasinája hamarosan hivatalos formában is be fog mutatkozni.

A Canon a riválisaihoz képest elég későn jelentette be első tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépét, de most úgy tűnik, hogy végre kezd ráérezni a MILC-gyártásra. Ennek ékes bizonyítéka, hogy hamarosan megérkezik a japán vállalat harmadik ilyen kategóriás készüléke, az EOS M10, melyről egyelőre csak ez a nem túl nagy felbontású kép áll rendelkezésünkre:

Snap576

A korábbi várakozásokkal ellentétben tehát nem EOS M4 néven támadó újdonság a tavaly februárban leleplezett EOS M3 közvetlen utódmodellje. Előzetes információk szerint az újdonság lelke egy új fejlesztésű APS-C CMOS képérzékelő, melynek révén maximum 18 megapixeles fényképek készíthetők. A masina mindössze 108×66,6×35 milliméter méretű, a mérlegen pedig alig 301 grammot nyom, tehát jelentősen kisebb mint a gyártó DSLR modelljei, de várhatóan azokhoz nagyon hasonló minőséget és sebességet biztosít majd.

A hátoldalán egy 3 colos képátlójú és 1,04 millió szubpixeles kijelzőt felvonultató EOS M10 “agya” egy nagyteljesítményű DIGIC 6 képfeldolgozó processzor, a minden körülmények mellett gyors és pontos élességállításra pedig az arcfelismerésre és tárgykövetésre is képes Hybrid CMOS AF III autofókusz rendszer jelent garanciát. Az EF-M 15-45mm IS STM és 55-200mm IS STM objektívekkel szerelt EOS M10 kit ára várhatóan 849 dollár (235 ezer forint) lesz.

A hivatalos bejelentés pontos időpontja egyelőre ismeretlen, mindenesetre jó eséllyel a holnapután megrendezendő párizsi Canon Expón, vagy az október 22-24. közötti New-York-i CP+ szakkiállításon debütál majd az M10, még pedig a PowerShot G5 X és G9 X társaságában. A Canon Expo újdonságairól a helyszínről számolunk majd be, tehát mindenképpen érdemes lesz velünk tartani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik