Tech

Elárasztották a rendőrséget a Facebook-leállás miatti telefonok

Úgy látszik tényleg életbevágóan fontos vészhelyzetként élték meg sokan, amikor hétfőn nagyjából egy órára teljesen leállt, és elérhetetlenné vált a Facebook. Olyan komoly problémának, ami miatt a rendőrséget kell hívni, hogy tudják-e, mi történt, és tudnak-e ezzel kezdeni valamit. Legalábbis Angliában és az Egyesült Államokban.

Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi telefon is érkezett a rendőrségekre a Nagy Facebook Leállás idején, de elég sok ahhoz, hogy több rendőrség is a Twitter-oldalán kérje arra az embereket, hogy ugyan ne telefonáljanak már be nekik a közösségi oldal leállása miatt.

Az angliai Kingston rendőrsége közölte: „Igen, meg tudjuk erősíteni, hogy leállt a Facebook, kérjük ne hívjanak minket.” Majd hozzátették: „Micsoda remek alkalom egy kis időt tölteni a családdal…”

A texasi Houston város rendőrségi szakszervezete a Twitter-oldalán jelezte, hogy a Facebook leállása nem éppen rendőrség hatáskörbe tartozó esemény. „Mi is ki vagyunk borulva, de nem tudjuk megjavítani a Facebookot” – közölték.

Hasonló esetek már tavaly augusztusban is előfordultak. Akkor a Los Angeles megyei rendőrség egyik tisztje kérte – szintén a Twitteren – arra az embereket, hogy ne hívogassák őket a Facebook leállása miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik