Tech

280 ezer forint az első 512 GB-os parányi microSD

Ezen az új miniatűr memóriakártyán elképesztő mennyiségű adatot tárolhatunk, igaz nem éppen olcsón.

A parányi microSD memóriakártyák már jó néhány éve hűséges társaink és a kapacitásuk szépen lassan egyre növekszik. Míg nem is olyan régen még leginkább csak 16-32 GB-os példányokkal találkoztunk, addig mostanság akár már 64-128 GB-os kártyákat is becsúsztathatunk mobiljainkba, de akár 256 GB-os microSD-t is találni a boltokban.

A Microdia a tajvani Computex kiállításon most ismét emelte a tétet, ugyanis kiadta a világ első 512 GB kapacitású microSD termékét. Az Xtra Elite nevet kapott újdonság a Secure Digital szabvány 4.0-ás verzióját támogatja, Ultra High Speed (UHS) sebességbesorolású és megfelelő körülmények mellett elméletileg akár 300 MB/s-os adatátviteli tempót is képes elérni.

A rekordkapacitású microSDXC memóriakártya persze nem lesz olcsó, ugyanis a kereskedelmi forgalomban a jövő hónapban felbukkanó termék árcéduláján mintegy 1000 dolláros (280 ezer forint) összeg lesz olvasható. Összehasonlításképp, egy hasonló kapacitású normál SD-kártya ennél jelentősen olcsóbban, mintegy 400-500 dolláros áron gyűjthető be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik