Tech

A világ legrosszabb fényképezőgépe

Lássuk, hogy az internetes közösség mely fotómasinával volt mostanság a leginkább elégedetlen!

Eddig ahhoz voltunk szokva, hogy értelemszerűen csak a valamilyen tekintetben legjobb fényképezőgépek kapnak díjakat, most azonban itt az a fotómasina, mely kivételesen azzal érdemelt ki egy díjat, hogy 2014-ben a világ legrosszabb kamerája volt. A díjat pedig az internet népe ítélte oda a tavaly januárban bejelentett Hasselblad Lunar Limited Editionnek, mely 2199 szavazattal és 44,07 százalékos eredménnyel végzett a Photo Rumors által indított szavazás első helyén.

 

A Hasselblad Lunar Limited Edition vélhetően azzal vívta ki a szavazók ellenszenvét, hogy miközben a relatíve olcsó és nem éppen tegnap kiadott Sony NEX-7-re épül, a boltokban nem kevesebb mint 9995 dollárt (2,76 millió forint) kérnek el érte, ezenkívül pedig sokaknak a készülék külcsínje sem igazán jön be.

 

A 24 megapixeles APS-C CMOS szenzorral szerelt fényképezőgép 25 pontos AF-rendszerrel, 10 fps sebességű sorozatfelvevővel, Full HD videófelvevővel, illetve OLED-es EVF-fel rendelkezik. Érdekesség, hogy az olasz designerek által megtervezett külcsínt kapott fényképezőgép olyan nemes anyagokat vonultat fel, mint például a szénszálas műanyag, a titán, a fa, a bőr, vagy éppen az arany.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik