Tech

28 megapixellel hódít az új Samsung

A héten megjelenik a boltokban a koreai gyártó legújabb MILC kategóriás fényképezőgépe.

A Samsung tavaly ősszel jelentette be eddigi legnagyobb tudású tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépét, az NX1-et, melynek nemrégiben NX500 néven mutatkozott be a hasonlóan nagy felbontású, de szerényebb méretű testvérmodellje. A legfrissebb híradások szerint az újdonság ezen a héten bukkan fel a kereskedelmi forgalomban: a fekete, fehér és barna színváltozatokban gyártott készülék ára az Egyesült Államokban 799 dollár, vagyis átszámítva mintegy 230 ezer forint, és ebben az árban már egy 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS objektív is benne foglaltatik.

 

A mindössze 120x64x43 milliméter méretű, illetve 287 gramm tömegű Samsung NX500-ban egy APS-C méretű és hátsó megvilágítású CMOS képérzékelő kapott helyet, melynek révén maximum 28 megapixeles felvételek készíthetők. A legnagyobb választható felbontás 6480×4320 pixel, a képfeldolgozásról egy nagyteljesítményű DRIMe 5 processzor gondoskodik, a fényérzékenység pedig ISO100 és ISO51200 között állítható.

 

A gép hátoldalán egy 3 colos képátlójú mozgatható érintőkijelző található, mely elsősorban rendkívül kontrasztos Super AMOLED technológiájáról, illetve 1,036 alpixeles felbontásáról ismerszik meg. A haladó fotósok örömére RAW támogatás is került a fedéleztre, ezenkívül pedig említést érdemel még a villámgyors élességállítás, az 1/6000 másodperces legrövidebb záridő, a 9 fps sebességű sorozatfelvevő, illetve az Ultra HD felbontású videófelvevő. Az SD memóriakártyákra dolgozó Samsung NX500-ból természetesen a Wi-Fi adatátvitel és az NFC támogatás sem hiányozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik