Tech

Interneten vásárolt rendszámot – lebukott

A lefülelt férfi nemcsak az autóját, hanem annak rendszámát is a világhálón vette, természetesen a zavarosban halászva.

Manapság már bármit vehetünk az interneten. Komolyan, tényleg, szó szerint bármit. Az alábbi hír viszont arra talán vethet némi fényt, hogy a legextrémebb vásárlásoknak sem kéne a józan ész nélkül nekikezdeni.

A Pápai Rendőrkapitányság egyenruhásai még 2014. augusztus 23-án éjjel egy feléjük közlekedő személygépkocsit szándékoztak megállítani Pápateszéren. A jármű vezetője észlelte ugyan a rendőrök jelzését, ám ennek ellenére továbbhajtott. A menekülő sofőr a falu futballpályája előtt leállította járművét és lezárva hátrahagyta azt. A kocsit megtaláló rendőrök megállapították, hogy az arra felszerelt rendszámtábla más gépjárműhöz tartozik, ezért az autót lefoglalták és beszállították a Pápai Rendőrkapitányságra. Varga Csaba rendőr főtörzsőrmester és Radics Roland rendőr törzsőrmester körzeti megbízottak 2014. augusztus 25-én a szomszédos faluban igazoltatták a jármű tulajdonosát, egy 25 éves pápateszéri férfit, akit előállítottak a kapitányságra.

A nemrég nyilvánosságra került ügyből kiderül, hogy a gyanúsított elismerte: a lefoglalt autót közel egy hónapja vásárolta külföldi okmányokkal egy internetes hirdető oldalról. Egy magyar rendszámot is vásárolt hozzá – szintén az internetről -, amit felhelyezett a kocsira. Elmondta azt is, hogy az autót ő vezette és amikor a rendőrök megállásra intették megijedt, ezért elmenekült előlük. A férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az eljáró hatóság a Pápai Járási Ügyészséghez. Az ügyből a tanulság, hogy bár az interneten rengeteg mindent kínálnak vásárlásra, saját érdekünkben nem biztos, hogy mindent meg kell, vagy szabad venni, főleg nem egy rendszámot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik