Tech

Időkapu nyílik Budapest közepén, bárki kipróbálhatja

Új kiszabadulós játék várja az érdeklődőket Budapesten, ráadásul az eddig megszokott romos pincék helyett most egy tech-újdonságokkal telepakolt változatot próbálhatunk ki.

Az úgynevezett “kiszabadulós játékok” fizikai formáját magyaroknak köszönheti a világ. Az eredetileg számítógépes flashjátékok képében felbukkanó, majd a való életbe átemelt kalandokban családok, baráti társaságok próbálhatják ki logikai képességüket, együttműködési készségüket. Eddig általában olyan témákat találtak ki a különféle üzemeltetők, ahol romos pincékből kellett egy bizonyos idő lejárta előtt kijutni – értelemszerűen azért, mert a legkisebb befektetéssel ezeken a helyszíneken lehet rentábilisan működtetni egy ilyen vállalkozást. Mára Budapestről már nemzetközi városokba is továbbterjedt a szabadulós őrület, az 2011-ben indult első helyszín óta az Exitgames nevű gyűjtőoldal tanúbizonysága szerint mára már több mint 100 hasonló játék csábítja az efféle kihívásokra nyitott látogatókat.

Most azonban itt az első olyan szabadulós klón, amely kilép a pincék dohszagából. A november közepétől egy hónapon keresztül elérhető LG Időkapu teljesen új, eddig nem tapasztalt élményt nyújt majd a játékosoknak, hiszen a legkorszerűbb háztartási- és szórakoztatóelektronikai berendezések segítségével kell majd boldogulni a házban, amelyek eleve kifinomult és intelligens felhasználói élményt adnak. A játékban olyan feladatot kapnak az okoseszközök, amelyek a bezárt játékosok kijutását segítik.

A Westend bevásárlóközpont mellett elhelyezett, kamionban felépített, sci-fi tematikájú szabadulószobába 4 fős csoportok jelentkezhetnek majd. Az élő játéknak otthont adó csúcstechnológiájú eszközökkel berendezett ház már a megjelenésével is extra élményt ígér a látogatóknak, és egészen biztos, hogy a bent töltött idő alatt a hétköznapi gondokat elfelejtve, könnyed kikapcsolódásban lesz részük. Ez viszont regisztrációhoz kötött: az élő játékba való belépés egy online fejtörő talányainak megfejtésével indul, ahol a jövőben járva, egy földönkívüli invázió ellen kell megvédeni a Földet.

A játék november 17-én startol: az LG honlapján, valamint Facebook oldalán lehet rá jelentkezni egy webes játék teljesítésével. A start napjától egy hónapon keresztül tehetik próbára magukat a vállalkozó kedvűek. Akik az online játékból sikeresen kiszabadulnak, regisztrálhatják magukat a folytatásért az élő játékba, amely november 20. és december 14. között minden nap 12 és 22 óra között várja a játékosokat a Westend City Center Promenádon. Az online és élő élményeken túl a játékosok versenybe szállhatnak az értékes LG termékekért is, amelyeket december 15-én, a játék végén sorsolnak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik