Tech

Ezek a cégek a PC-piac uralkodói

Lássuk, hogy jelenleg körülbelül milyen erőviszonyok uralkodnak a PC-piacon!

A 2014 harmadik negyedévében leszállított PC-k számát tekintve az IDC adatai szerint a Lenovo 20 százalékra növelte globális PC-piaci részesedését a második negyedévi 19,4 százalékról. A kínai vállalat az egy évvel korábbihoz képest 11,2 százalékos növekedést ért el, ami 2,3 százalékpontos emelkedésnek felel meg, továbbá a második helyezettel szemben 0,2 százalékpontról 1,2 százalékpontra növelte előnyét. A Lenovo több mint 15,7 millió PC-t szállított le a negyedévben.

A képzeletbeli dobogó második fokára az amerikai székhelyű HP állthat fel: a vállalat az elmúlt negyedévben mintegy 14,7 millió számítógépet adott el, ily módon pedig éves szinten 5,1 százalékos növekedést produkált, és jelenleg a piac 18,8 százalékát tudhatja magáénak. A bronzérem birtokosa az ugyancsak amerikai Dell, mely az előző év hasonló időszakához képest 9,7 százalékot tudott javítani és 10,4 millió darabos értékesítési adatával a piac 13,3 százalékát uralja. A negyedik a 8,4 százalékon álló Acer, az ötödik pedig a 6,3 százalékos piacrészű Apple.

Fontos megjegyezni, hogy a globális PC iparág végre a javulás jeleit mutatja, még pedig egy mérsékelt, 1,7 százalékos csökkenéssel, ami lényegesen jobb eredmény az IDC korábbi -4,1 százalékos előrejelzésénél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik