Tech

Szupervékony lesz az új iPad Air 2

Lássuk, hogy jelenleg körülbelül mit lehet tudni az Apple érkezőben lévő új tabletéről!

Jól értesült források tudni vélik, hogy a hamarosan debütáló második generációs iPad Air a megjelenésének időpontjában a világ legvékonyabb, úgymond normál méretű tablete lesz. Emlékezetes, hogy a jelenleg forgalomban lévő iPad Air 7,5 milliméter vastag, a Sony Xperia Z2 tablet vastagsága pedig mindössze 6,4 milliméter.

Az egyik legfontosabb újdonság természetesen nem más, mint a nagyteljesítményű A8-as chipset megjelenése, ami mellé ráadásul nem is 1 GB, hanem most először 2 GB RAM-ot kapunk. A memóriaduplázásra állítólag azért kerül sor, mert a fejlett többablakos üzemmódhoz egyszerűen kevés lenne az 1 GB RAM. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a 16 GB belsőmemóriás változat megszűnik létezni, vagyis az újgenerációs iPad Air 32, 64 és 128 GB-os verziókban lesz kapható.

Említést érdemel továbbá a továbbfejlesztett frontkamera, az 5-ről 8 megapixelesre turbózott hátsókamera, a home gombban lévő Touch ID ujjlenyomat szenzor, illetve a várhatóan változatlan felbontású 9,7 colos érintőkijelző. A hivatalos bejelentésre előreláthatólag október 16-án kerül sor, a forgalmazás pedig október 24-én kezdődik majd meg – a legolcsóbb Wi-Fi only modell ára 499 dollár (123 ezer forint) lesz. És még mielőtt elfelejtenénk: az iPad Air 2 mellett várhatóan az iPad mini 3-at is be fogja jelenteni az Apple, jövő év elején pedig érkezik a 12,9 colos iPad Max.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik