Tech

Mit rejt magában az Apple Watch okosóra?

Az Apple első smartwatch-terméke csak 2015-től lesz kapható, de mi már most felfedjük a belső titkait.

Az Apple szeptember 9-én nemcsak két új iPhone okostelefont, hanem egy vadonatúj okosórát is bejelentett, viszont erről az egyszerűen csak Watch névre keresztelt kütyüről mindeddig nem túl sok konkrétumot lehetett tudni. A Cowen and Company befektetési kutatócégnek köszönhetően most viszont néhány új információmorzsára derült fény.

Ezek szerint az Apple Watchban feleannyi RAM kap helyet, mint az iPhone-okban, vagyis ezúttal nem 1 GB, hanem 512 MB RAM-ot kapunk, melynek beszállítói közé tartozik többek közt a Hynix, a Micron, illetve a Samsung. Ezenkívül pedig 4 GB integrált flashmemória is jár a pénzünkért, legalábbis az alapmodell esetében, ugyanis állítólag érkezni fog egy 8 GB-os csúcsmodell is.

Pletykák szerint egy az iPhone 5s-ben lévő Broadcom BCM43342-höz hasonló wireless chip is helyet kap a Watchban, melynek többek közt egy GPS-vevő is a részét képezi. Ez ellentmond annak, hogy az Apple szerint az okosóra a vele párosított iPhone GPS-ét fogja használni, de persze elképzelhető, hogy a gyártó az említett chipből kiveszi vagy letiltja a GPS-vevőt, vélhetően fogyasztásminimalizálási célzattal.

Míg az eddigi okosórákban eredetileg mobiltelefonokba szánt chipsetek landoltak, addig az Apple Watchba egy kifejezetten smartwatch-felhasználásra szánt S1 chipkészlet kerül. Ennek elméletileg teljesen minimális fogyasztással kell rendelkeznie, aminek azonban némileg ellentmond az Apple szóvivőjének azon kijelentése, mely szerint a Watch jelenleg csak 1 napot képes működni egy feltöltéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik