Tech

800 ezer forintos Google Glass okosszemüvegbe botlottunk

A Google aktuálisan legtrendibb kütyüjét egyelőre még kevés helyen lehet kapni, és sokszor igen komoly összegeket kérnek el érte. megnéztük, hol tart most az okosszemüveg.

Tegnap véget ért a berlini IFA szakkiállítás, melyről nem kicsit megfáradva, de élményekben igen gazdagon tértünk haza: átszállásos repülőutunk Amszterdamon keresztül vezetett Budapestre, és a holland főváros repterén egy igazi high-tech ínyencségre lettünk figyelmesek.

Ez pedig nem más, mint a Google Glass, mely hivatalosan egyelőre még mindig csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban vásárolható meg. De persze a megfelelő pénzösszeg birtokában a világ egyéb régióiban is begyűjthetjük a kütyüt, igaz abszolút nem olcsón: a Schiphol repülőtéren egész pontosan 2499 eurót, vagyis átszámítva közel 800 ezer forintot kérnek el egy Google Glass Explorer Editionért.

Az USA-ban, a Play Store kínálatában 1499 dolláros (370 ezer forint) listázzák a készüléket, melynek hivatalos brit ára 999 font (400 ezer forint). Jól látszik, hogy a holland kereskedő igen komoly árréssel dolgozik, aki pedig komolyan gondolkozik egy Google Glass vásárlásán, annak érdemes szétnéznie az ebay-en, ahol 200 és 700 ezer forint között rengeteg ajánlatot lehet találni. Érdekesség, hogy becslések szerint a Google Glass anyagköltsége mindössze 80 dollár (tehát körülbelül 20 ezer forint), de ehhez értelemszerűen igen komoly fejlesztési, csomagolási, marketing és szállítási költségek csapódnak hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik