Tech

Sokkoló videó: áramütés a legjobb barátnak

Egy látványos videó mutatja be, milyen hatást gyakorol a magasfeszültség az emberekre.

Az emberi arc szinte elképzelhetlenül sokféle különböző érzelem kifejezésére képes, amit a fotósok és a videósok előszeretettel szoktak megörökíteni. Nincs ez másképp esetünkben sem, amikor is a nagyfeszültség és az emberi arcvonások közötti kapcsolat kerül fókuszba.

Az eddig példa nélküli projekt kitalálói olyan önkénteseket kerestek, akik simán álltak elébe egy kis árammal történő sokkolásnak. A történet azonban nem ilyen egyszerű, ugyanis a különleges kísérlet során nem vadidegenek rázták meg árammal a delikvenseket, hanem a rokonaik, barátaik, illetve közeli ismerőseik. Így aztán nemcsak az aktuálisan éppen nagyfeszültséget kóstolgató emberkék arcán jelennek meg egyedi motívumok, hanem azokén is, akik őket áram alá helyezik. És akkor íme a 300 ezer Voltos magasfeszültség és a tesztalanyok találkozásáról készült látványos szuperlassított videó:

Mondanunk sem kell, hogy a kísérletet nem ajánljuk otthoni kipróbálásra, és természetesen azt sem árt tudni, hogy a videóban szereplő tesztalanyoknak nem lett bajuk a kísérlettől, hiszen a nagy feszültséghez ebben az eszközben nem párosul valóban káros szintű áramerősség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik