Tech

Titokszivárogtatás: küldj e-mailt teljesen névtelenül

leak-01-technet-hu (technet, leak, wikileaks, e-mail, tipp, szivárogtatás, adatszivárgás, titkos, titok, titkosítás, levél,)
leak-01-technet-hu (technet, leak, wikileaks, e-mail, tipp, szivárogtatás, adatszivárgás, titkos, titok, titkosítás, levél,)

Ennek az egyszerű új szolgáltatásnak a segítségével a levél küldőjének semmit sem kell felfednie önmagáról.

Nincs is annál egyszerűbb dolog, mint megírni és elküldeni egy elektronikus levelet: csak be kell pötyögni a címzett vagy címzettek nevét, a levél tárgyát, illetve magát az üzenetet, majd pedig rányomni a “Küldés” gombra. A címzett pedig jó esetben szinte azonnal megkapja a levelet, de mi van akkor, ha azt szeretnénk, hogy ne tudja meg, hogy tőlünk érkezett az üzenet?

Ilyenkor jöhet be a képbe a most indított Leak szolgáltatás, melynek révén teljesen anonim módon küldhetünk bárkinek elektronikus leveleket. A To szekcióba beírjuk a célszemély e-mail címét, a From résznél opcionálisan kiválasztjuk, hogy egy barát, egy munkatárs, egy családtag vagy esetleg egy barát barátja vagyunk, a Message szekcióba pedig mehet maga az üzenet.

A másik oldal hamarosan megkapja a levelet, és persze arra is lehetősége van, hogy az adott címére megakadályozza a Leakről jövő további levelek beérkezését. Az egyetlen hétvége alatt elkészített Leak érdekessége, hogy néhány arra alkalmasnak talált, kiválasztott levél tartalmát mindenkivel megosztja a weben, de természetesen szigorúan anonim módon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik