Tech

Kilenc lépéssel eltűnhetsz a világhálóról

Ha felkészültél arra, hogy töröld magad az internetről, akkor itt a remek lehetőség. A Who Is Hosting 9 lépésben gyűjtötte össze a teendőket. Ha nem szeretnénk mindent törölni, érdemes csak szemezgetni közülük.

Először azt gondoljuk, hogy lehetetlen törölni magunkat az internetről, aztán ha beláttuk, hogy mégis lehet, nem gondolunk bele abba, hogy mennyi macerával jár. Telefonálgatni, levelezni kell a szolgáltatókkal, hiszen az általános profiltörlések már rég nem elégségesek. Aztán már telefonálgatni és e-mailezni sem lehet, de kezdhetünk szorgosan bélyegeket nyaldosni és telefaxolni. Azt azonban ne feledje senki, hogy internet nélkül élni gyötrelem.

Lépésről lépésre

Az első lépés, hogy töröld a közösségi profiljaidat, így a Facebook és Twitter, Google+ és Linkedin profilodtól szabadulhatsz meg. A másodikban át kell gondolnod, hogy nem felejtettél-e el egy régi regisztrációt, például a Myspace-en vagy az Askon. A legegyszerűbb ha rákeresel a használt nickneveidre, lehetőleg több különböző keresőmotorral. Harmadik lépésként keresd meg azokat a regisztrációkat, amiket valami miatt nem lehet törölni és írd át az adataidat hamisakra, így az internet biztosan nem tudja nyomonkövetni az életed. A negyedik lépés, hogy iratkozz le a levelezőlistákról és hírlevelekről. Az ötödik, hogy töröld magad a keresőkből.

A hatodik, hogy lépj kapcsolatba a webszolgáltatók ügyfélkezelőivel és kérd meg őket, hogy töröljenek a rendszerükből. Lehet, hogy vitatkozni fognak és arra hivatkoznak, hogy ezek nyilvános adatok, légy udvarias, de türelmes és kitartó. A hetedik lépés, hogy meggátolod az adataiddal való kereskedelemet azzal, hogy felveszed a kapcsolatot egy olyan céggel, mint a DeleteMe és igénybe veszed a szolgáltatásukat. A nyolcadikban a telefontársaságot kell zaklatnod, hogy töröljenek az online telefonkönyvükből, ha fent vagy. És végül törölnöd kell a mailedet – vigyázz, ezt csak akkor tedd meg, ha már minden mással készen vagy, hiszen a többi törléshez vagy jelszóvisszaállításhoz kell a postafiókod -, és használhatsz olyat, ami teljes anonimitásban működik.

A részleteket az alábbi infografikában találod.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik