Tech

Szupergyors mobilinternetet tesztel a Telekom

A társaság 2012 elején vezetné be a magyar piacra az új technológiát.

A Magyar Telekom még májusban közölte, hogy szupergyors mobilinternet-hálózatot épít. A jövő évi bevezetés mellett a vállalat célja, hogy 2013-ra az ország közel teljes területén lehetővé váljon a 21Mbps sebesség.

Christopher Mattheisen, a cég elnök-vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján mondta el, hogy több száz lakossági és vállalati ügyfél, 380 helyen, 80 állomáson keresztül próbálhatja ki az új szolgáltatást. A teszt tapasztalatai alapján szeretnék januárig tökéletesíteni a hálózatot.

A tervek szerint az intenzív fejlesztés eredményeképpen az év végére nagyjából megháromszorozódik a 4G/LTE állomások száma, 2012-ben Budapest egész területére kiterjesztik a lefedettséget, míg a későbbiekben a fogyasztói igények határozzák meg a bővítés ütemét.

A 4G/LTE technológia legfontosabb, kézzelfogható előnye a nagy le- és feltöltési sebesség, valamint a csökkentett késleltetési idő, aminek köszönhetően az online alkalmazások és játékok használata a mobilhálózaton keresztül még könnyebbé válik. A nagy felbontású, akár HD minőségű felvételek le- és feltöltése jelentősen gyorsabb, valamint több program is gond nélkül fut egyszerre az eszközökön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik