Tech

YouTube: 1 milliárd feliratkozás

A YouTube-on pénteken megtörtént az egymilliárdodik feliratkozás egy csatornára.

A videómegosztó honlap a feliratkozás lehetőséget még 2006-ban indította el. A sárga gomb megnyomásával bárkinek lehetősége van arra, hogy az általa jónak ítélt csatornára feliratkozzon, magyarul, ha a felhasználó új videót tölt fel, vagy kedvenceként jelöli meg egy harmadik felhasználó videóját, arról a YouTube főoldalon azonnal értesülni lehet.

Az alig óvodás korban lévő gombot péntek egymilliárdodszorra is megnyomták. Lévén az informatika világáról beszélünk ez a statisztika nem annyira véletlenszerű és kitalált, mint mondjuk hogy hány ember él a Földön. A YouTube közleménye szerint a MachinimaSports kapta a mérföldkőnek számító kattintást.

A feliratkozás gomb ráadásul népszerűségét egyre csak fokozza. Immáron 15 olyan csatorna van, amelynek több mint egymilliós feliratkozói bázisa van, világszerte pedig heti egymilliárd levelezet küldenek ki a YouTube szerverei, tájékoztatásul a legfrissebb videókról.

Az alkalmat megünneplendő a YouTube egy olyan widgettel állt elő, melyet könnyedén be lehet illeszteni bármely honlapba, így az arra látogatók anélkül tudnak feliratkozni a honlap gazdájának YouTube csatornájára, hogy el kelljen látogassanak a videómegosztóra.

Feliratkozni persze csak regisztráció után lehet, de mivel a YouTube évek óta a Google égisze alatt működik, így az is elegendő, ha az embert a Google ismeri.

AJÁNLOTT LINKEK:

1 billion subscriptions and counting (Official YouTube Blog)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik