Szórakozás

Sztárban Sztár: Mikor nyer már végre nő?

2013. október 11-én indult el hódító útjára a Sztárban Sztár. A hódítás nem kétséges, hiszen az elmúlt öt évben a TV2 egyik legnépszerűbb műsora lett belőle. A képlet egyszerű: hazai énekesek és színészek nemzetközi, valamint hazai előadók bőrébe bújva próbálják megszerezni a Magyarország legsokoldalúbb előadóművészének járó díjat. Nézzük, mivel lettünk gazdagabbak 2013 óta.

Megvannak a Sztárban sztár+1 kicsi szereplői
Tóth Gabi visszatér a TV2-re.

A műsor menete viszonylag egyszerű: adott tizenkét hazai híresség, akik profi sminkesek, maszkmesterek, fodrászok és stylistok segítségével külsőleg megpróbálnak a megtévesztésig hasonlítani a megformálandó énekesre, amit kiegészítenek még a művész stílusjegyeinek – énekhang, mozgás – lemásolásával.

A műsor sikere egyértelműen abban rejlik, hogy a tehetségkutató műsorok hatalmas gyűrűjében jelenleg ez az egyetlen olyan zenei verseny, amelynek célja az egyszerű szórakoztatás. Az évadok során találkozhattunk olyan produkcióval amely mindenkit megnevettetett vagy épp meghatott, de több olyan előadást is láthattunk, ami még a televízió képernyője előtt is kellemetlen volt számunkra.

Emlékezzünk hát most vissza pár meghatározó Sztárban Sztár pillanatra.

Első évad = Bereczki Zoltán

A műsor bemutatkozóévadának műsorvezetője Fiderikusz Sándor volt, zsűritagjai pedig Liptai Claudia, Hajós András, Majoros Péter “Majka” és Lakatos Márk. Az első évadban olyan sztárok versenyeztek egymással, mint Varga Viktor, Nótár Mary, Soma, Delhusa Gjon, de a versenyzők között volt az akkor már elvált színészházaspár, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán is.

Az évadot gyakorlatilag Bereczki vittel el a hátán.

Ő volt műsor történetében az első, aki a zsűritől maximális, azaz negyven pontot kapott.

Ezt ráadásul már rögtön az első adásban sikerült elérnie Demjén Ferenc megformálásáért, így szinte senki nem csodálkozott, hogy az évad utolsó adásában végül őt hirdették ki győztesként.

A széria legjobb női énekese Szandi lett, aki – a győztessel ellentétben – egyszer sem került a kiesés szélére, de még így sem sikerült megszerezni az első helyet.

Egy tehetségkutató nyertese lett a második évad győztese

A második évad során Friderikusz helyett már Till Attila vezette a műsort és a zsűriben is történtek változások, mivel Lakatos Márk helyét az első évad győztese, Bereczki Zoltán vette át. Az évad versenyzői között volt többek között Koós Réka, Keresztes Ildikó, Dukai Regina, Kökény Attila és Pál Dénes is.

Ebben az évadban láthattunk először olyan produkciót, amikor valamelyik hírességnek saját rokonát kellett megformálnia:

Tóth Verának saját testvére, Tóth Gabi bőrébe kellett belebújnia.

Az évad két leginkább kiemelkedő előadója Hevesi Tamás és Kökény Attila voltak, akik – amellett, hogy többször is gyakorlatilag tökéletes produkciót mutattak be – egyértelműen a legviccesebb versenyzők voltak ebben a szériában.

Az évad győztese amúgy Pál Dénes lett, aki egy nagyon erős mezőnyben méltán érdemelte meg a győzelmet.

A legkatartikusabb produkciót szállította a harmadik évad

Ebben a szériában szintén történtek változások. A távozó Hajós András helyét Havas Henrik vette át, valamint az évad különlegessége volt, hogy a producerek nem csak szóló énekeseket, hanem egy csapatot, a Nyári Lányokat is felkérték a műsorban való részvételre. Rajtuk kívül ebben az évadban versenyzett még többek között Baby Gabi, Csonka András, Wolf Kati és Peter Srámek is.

Az évad egyik nagy meglepetése Csobot Adél volt, aki amellett, hogy sokszor szállított vicces pillanatokat, ő volt az akinek a leghitelesebben sikerültek átalakulásai.

Az énekesnőről amúgy az évad közben derült ki, hogy első gyermekével terhes.

A Sztárban Sztár történetének egyik legkatartikusabb élményét azonban egyértelműen Tóth Gabinak köszönhetjük, akinek egy egész stúdió állva tapsolt Kovács Kati megformálása után.

Mindig elmondom, hogy szerintem a Gabi világszínvonalon énekel

– mondta Lipta a produkció után.

A széria győztese végül a szintén végig kimagasló teljesítményt nyújtó Gáspár Laci lett, aki olyan karaktereket formált meg előadásai alatt, mint például Whitney Houston, Cher, Máté Péter, de egyik legsikeresebb produkciója Michael Jackson megformálása volt, amit a zsűri negyven ponttal értékelt.

A negyedik évadban Radics Gigi operát énekelt, de így sem tudott nyerni

A negyedik évadra visszatért Hajós András, aki épp az őt leváltó Havas Henrik helyét foglalhatta el, de nem ez volt az egyetlen zsűrit érintő változás a szériában. Liptai Claudiáról ugyanis kiderült, hogy terhes ezért az évad felétől Ábel Anita pontozott helyette. Az évadban több volt tehetségkutatós versenyző is feltűnt, például Muri Enikő, Nagy Adri és Kocsis Tibor.

Az széria meglepetés produkcióját egyértelműen Radics Gigitől kapták a nézők, aki Maria Callas-ként operát énekelt.

Én azt gondolom, hogy csinálja Gigi után, aki tudja, szerintem nem fogja tudni senki

– értékelte a produkciót Bereczki Zoltán.

A versenyt végül szintén egy tehetségkutatóban, a Voice-ben feltűnt Veréb Tamás nyerte meg olyan sztárok megformálásával, mint Caramel, Korda György, vagy Justin Timberlake.

Az ötödik évadban 5 hétig csak női versenyzők estek ki

Szinte már teljesen megszokott módon a zsűri összetétele ebben az évadban is megváltozott, mivel Hajós András helyét Stohl András vette át. Az évad különlegessége, hogy az első öt hétben csak női versenyzők – Détár Enikő, Csézy, Cserpes Laura, Singh Viki és Kollányi Zsuzsi – estek ki, így gyakorlatilag már a ötödik hét legvégén kiderült, hogy ebben az évadban az egyetlen bent maradt énekesnő, Janicsák Veca lett az évad legjobb női előadója.

A széria legviccesebb karaktere egyértelműen Pápai Joci volt, akinek szinte az egész évad alatt nőként kellett színpadra állnia, így nem csoda, hogy egyik legemlékezetesebb alakításában Zalatnay Ciniként láthattuk őt a színpadon.

Nagyon jól teljesített még az évadban Berkes Olivér, Ekanem Bálint Emota és Király Viktor is. Utóbbi egészen a fináléig menetelt, ahol az évad legmeghatóbb előadását láthattuk tőle Somló Tamásként.

A legutóbbi szériát végül Horváth Tamás nyerte meg, aki RedFoo-ként, az LMFAO frontembereként írta be magát egy életre a Sztárban Sztár képzeletbeli történelem könyvébe.

Nézőként néha találkozhatunk erőltetett és számunkra is kellemetlen előadásokkal, de a legvégén a Sztárban Sztár mégis csak azt csinálja amit ígér: szórakoztat és ettől többre vasárnap este nincs nagyon szükség.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik