Szórakozás

Németh Kristóf visszavágott a Játékszínnek: Illett volna korrekten tájékoztatni

A színész/színházigazgató kedd este arról számolt be közösségi oldalán, hogy a Játékszínben szembesült azzal, hogy értesítés nélkül lecserélték. Németh Kristóf azt is hozzátette, hogy valójában nem lepte meg a dolog.

Mindennek a hátterében sejteni lehet, hogy Német és üzlettársa, Bank Tamás konfliktusa állhat, melyet a Játékszín közleménye is csak megerősít ebben. Az intézmény szerint ugyanis Németh Kristóf célja csak a botránykeltés volt, hiszen háromszor is értesítették őt a szerepcseréről.

Tudta nélkül cserélték le Németh Kristófot
Hiába ment be dolgozni a színházba, valaki más került a helyére.

A színész azonban nem így emlékszik minderre.

Volt, aki amikor meglátott a színházban, paprikavörös lett, de olyan is akadt, aki felnevetett, más pedig elkerült. Aztán arra lettem figyelmes, hogy jön velem szemben a jelmezem. Sok sikert kívántam a kollégámnak, Sághy Tamásnak, aki átvette a szerepemet. Nem vagyok naiv, de mivel élő szerződésem volt a keddi előadásra, ha nem megyek, szerződésszegésért akár kártérítést is fizethettem volna. Az ügyelő rögzítette, hogy ott voltam, majd kértem, amennyiben nincs rám szükség, engedjen el, így hétkor el is jöttem

– kezdte a Blikknek Németh, aki szerint a Játékszín nem járt el korrekt módon.

Több mint száz előadásban álltam színpadra, illett volna korrekten, jogszerűen megszüntetni a szerződésemet és tájékoztatni a publikumot. Sok néző írt nekem, hogy miért nem én játszottam kedden, és hogy őket erről miért nem tájékoztatták. Pár hete a honlapon a szereposztásból kivettek, de ez nem hivatalos tájékoztatás.

A színházigazgató azt is elárulta, hogy az üzlettársai már a nyáron szerették volna kitenni.

Már nyáron beszélgettünk arról, hogy szeretnék az üzlettársaim, ha nem játszanék többet a Játékszínben, de élő szerződésem van a darabokra, azokat a színház nem mondta fel, a számomra kiadott havi műsorban nem szerepel, hogy más játszaná a szerepeimet. Ezek a puszta tények, a tények pedig makacs dolgok.

Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik