Szórakozás

Tahi Tóth László: Új életet kellett kezdenem

Tahi Tóth László január végén lett rosszul egy színházi előadás közben. Végigjátszotta a darabot, utána azonnal kórházba szállították, ahol agyműtéte volt. A műtét utáni rehabilitációja fél évig tartott, és csaknem kilenc hónapos kihagyás után, október 3-án tért vissza a színpadra.

Tahi Tóth a Blikknek beszélt arról, hogy milyen érzés volt újra telt ház előtt fellépni.

Mint amikor felvételiztem a színművészeti főiskolán, de a gimnáziumi feleletek emléke is bevillant, ami abból a szempontból érdekes, hogy mindig rossz tanuló voltam. Felelni utáltam. Azt kérdeztem magamtól, tudom-e a leckét, mert sok szövegem van az Audienciában, és ennek tetemes része narráció, amit nehezebb megjegyezni, mint egy párbeszédes részt.

– mondta a színész, aki úgy érzi, új életet kezdett a műtét után.

A már meggyógyult énem más, mint a régi, egészséges énem. Ez a Tahi Tóth László félősebb, reszketegebb és gyengébb. Ezt folyamatosan érzem, ami valahol érthető, hiszen a színművészek rémálmát éltem át, amikor a színpadon állva, főszerepet játszva, a nagy monológ közepén veszítettem el az eszemet. Isten ments, hogy ez még egyszer megtörténjen! Új életet kellett kezdenem, új tempót kellett vennem, új rész következett az életemben.

(Kiemelt kép: Zih Zsolt/MTVA)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik