Szórakozás

Sebestyén Balázs 12 gyereket nevelt egy napig

Sebestyén Balázs múlt pénteken életében először megtapasztalhatta, milyen 12 gyereket nevelni. Kiderült róla, hogy kis segítséggel tud tortát sütni, végtelen türelme van a gyerekekhez és nem bánja, ha egyszerre egy tucat kicsi beszél hozzá. Németh Évánál vendégeskedett, aki nyolc éve a kecskeméti SOS gyermekfaluban dolgozik és 11 örökbeadáson van túl.

„Azt a légkört, ami ott van, mindenkinek meg kéne tapasztalnia, aki azt hiszi, hogy két gyerek sok, vagy a tieid a legrosszabbak, vagy néha úgy érzed, hogy nem bírod. Hihetetlenül fegyelmezettek, cukik, rettenetesen szeretetéhesek, szívszorító volt. Az elején nagyon zárkózottak, de egy óra után az összes gyerek rajtad van”

– mondta Balázs, aki maga is két gyereket nevel, és hüledezve nézte, hogyan tudja Éva koordinálni a nyolc gyereket.

Fotó: SOS-GYERMEKFALU

Éva nem teketóriázott, ebéd után rögtön befogta Balázst tortát sütni, az egyik kislánynak ugyanis születésnapja volt. Éva lánya, a 25 éves Dóri is nevelőszülő a szomszéd házban, 4 gyereket nevel. Balázs a nap nagy részében így 12 gyerekkel fogócskázhatott, homokozhatott, kosarazhatott, este pedig a nagykorú fiatalokkal beszélgetett a pályaválasztásról és a rádiózás kulisszatitkairól.

„Volt egy két éves kisfiú. Leültünk közösen enni és rettenetesen gyorsan evett, habzsolt, meg sem rágta, lenyelte. Hihetetlen rossz körülmények között találtak rájuk, le voltak fogyva, éheztek, csontsoványak voltak. A kisfiú úgy eszik, mintha minden étkezés az utolsó lenne, mert nem tudja, hogy holnap is lehet enni”

– mesélte a Reggeli Show-ban Balázs, akit nagyon megrázott a kicsi története.

Fotó: SOS-GYERMEKFALU

Ma Magyarországon 23 ezer gyermek él gyermekvédelmi gondoskodásban. Többségük bántalmazás, elhanyagolás, a szülők betegsége, szenvedélybetegsége miatt kerül gyermekvédelmi gondoskodásba. Az SOS Gyermekfalvak 134 országban több mint 720 ezer gyermeknek segít. Magyarországon Orosházán, Kecskeméten és Kőszegen adnak biztonságos otthont nevelőszülői családokban a szülők nélkül maradt gyerekeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik