Szórakozás

Kórházban ünnepel a 90 éves Lorán Lenke

90 éves lett az 1927. május elsején, Győrben született született Lorán Lenke.

A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 70 éve szórakoztatja a közönséget.

Lorán Lenkének állandó segítőre van szüksége, amióta egyszer elesett az otthonában és egy napig feküdt a földön, mire rátaláltak. A színésznő már a lakását sem szívesen hagyja el, színházba se jár, jelenleg kórházban fekszik. A család nem árulta el, hogy a színésznő miért szorul orvosi segítségre, de már több mint két hónapja kórházban van.

Barátai azonban természetesen így is meglátogatják: két éve tűzoltózenekar játszott neki, erre az évre gálaestet terveztek, de egészségügyi állapota miatt sajnos csak kórházi ágya mellett tudják köszönteni.

Fotó: Story/Best archívum

Eredetileg balett-táncosnak készült, de már gyerekként a színészet felé fordult. Az 1939-es “Éjjeli zene” című filmben 12 évesen szerepelt. Dolgozott az Operettszínházban, majd a Művész Színház, a Vidám Színpad, a Magyar Néphadsereg Színháza, végül a Petőfi Színház tagja volt. 1998 -tól a Mikroszkóp Színpadon lépett fel. Legutóbbi premierje 2014 őszén a Whisky esővízzel című darab a Karinthy Színházban Vadas Rózsika szerepében. Tavaly azt nyilatkozta, hogy jól érzi magát, már a színpad sem hiányzik neki, és jól eltölti a napjait belvárosi otthonában és szívesen tölti idejét barátai körében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik