Szórakozás

Milyen szép is volt, amikor Jennifer Lawrence hanyatt esett az Oscar-gálán

Milyen szép is volt, amikor Jennifer Lawrence hanyatt esett az Oscar-gálán

Vasárnap este rendezik a 89. Oscar-díjátadót, ahol a Golden Globe után tarolhat a Kaliforniai álom, vagy akár a szintén nagy esélyesnek tartott Holdfény is. A találgatásokról, a fogadóirodák tippjeiről itt olvashat, most viszont az elmúlt évekből válogattunk olyan képeket, amiket a gála után évekkel sem felejtettünk el.

Ilyen például Jennifer Lawrence esése.

Lawrence 2013-ban nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat a Napos oldal című filmért, amiben Bradley Cooper oldalán játszott. A színpadra menet bukott el vagy a lépcsőben, vagy a ruhájában, vagy mindkettőben. A színésznőt ezen felül összesen háromszor jelölték Oscar-díjra.

Fotó: Kevin Winter/Getty Images

Lawrence-nek egyébként nem ez volt az egyetlen emlékezetes pillanata. 2014-ben Lupita Nyong’o-val küzdött meg a szoborért. Nyong’o a 12 év rabszolgaságért nyert.

Fotó: Christopher Polk/Getty Images)

A női főszereplők kategóriájában idén Emma Stone, Isabelle Huppert, Ruth Negga, Meryl Streep és Natalie Portman között dől majd el a verseny. Meryl Streepet összesen húsz alkalommal jelölték Oscarra, amiből hármat meg is nyert. Először 1980-ban vihette a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat a Kramer kontra Kramer című filmért.

Fotó: Michael Montfort/Michael Ochs Archives/Getty Images)

Legutóbb 2012-ben kapott szobrot A Vasladyért.

Fotó: Jason Merritt/Getty Images)

Ha már régi motorosoknál tartunk, mutatnánk egy képet a 11 éves Angelina Jolie-ról, aki apját, Jon Voightot kísérte el a gálára. Voightot a Szökevényvonat című filmért 1986-ban jelölték.

Milyen szép is volt, amikor Jennifer Lawrence hanyatt esett az Oscar-gálán 5
Fotó: Bob Scott/Fotos International/Getty Images

Matt Damon karrierje során egy Oscart nyert 1998-ban, amikor a legjobb színész kategóriájában is jelölték, de a legjobb forgatókönyvért járó díjat vihette haza Ben Affleckkel megosztva. A válogatásunkba pedig nemcsak azért kerülhettek be, mert jó visszanézni a majdnem 20 éves képet, hanem mert mind a ketten érintettek az idei gálán.

Matt Damon volt az egyik producere annak a filmnek, amiben Ben Affleck öccse a főszereplő. A régi város a legjobb film kategóriájában indul, valamint Casey Afflecket is jelölték. 

Fotó: Evan Agostini/ImageDirect

A vasárnapi díjátadót Jimmy Kimmel vezeti majd, aki híresen imádja ugratni Matt Damont. Szóval inkább ilyesmire lehet tőle számítani, mint Whoopie Goldbergéhez hasonló kosztümre. Goldberg 1999-ben vezette a gálát.

Fotó: Munawar Hosain/Fotos International/Getty Images)

Ugyanebből az évből idetennénk az akkor menő divatot. Celine Dion fordított fehér kosztüméhez a napszemüvegnél már csak a virágok mennek jobban a háttérben.

Celine Dion (Photo by Jim Smeal/WireImage)

Mielőtt újra visszatérnénk az elmúlt évek gáláihoz, még egy példa a szuper ruhaválasztáshoz. Cher 1986-ban fejdísszel érkezett, és bár az Oscar-szobor mellett fotózták nem ebben az évben, hanem két évvel később, 1988-ban nyert a Holdkórosok című filmért.

Fotó: Julian Wasser / Hulton Archive

2015-ben a vörös szőnyeges bevonulásnál Jennifer Aniston és Emma Stone vitte el a műsort, ahogy megörültek egymásnak. Stone-et 2017-ben másodjára jelölték Oscarra, először 2015-ben a Birdamért jelölték, most pedig a Kalifornia álomért. Utóbbi egyébként a gála egyik legnagyobb esélyese, összesen 14 kategóriában nyerhet.

Fotó: Jason Merritt/Getty Images

Ahogy tavaly, úgy most is izgulhatunk vasárnap magyar győzelemért. Deák Kristóf Mindenki című kisfilmjét jelölték. Tavaly pedig Nemes Jeles László vihette el a legjobb külföldi filmnek járó szobrot.

Ha még nem látta Deák filmjét, a Duna az Oscar-közvetítés előtt pár órával, este kilenckor leadja. 

Fotó: Kevin Winter/Getty Images

Szóval ne feledje, február 26-án magyar idő szerint éjfél után 50 perccel kezdődik a 89. Oscar-gála, amit a

24.hu-n élőben is közvetítünk. 

Fotó: Kevin Winter/Getty Images
Olvasói sztorik