Szórakozás

Micheal Bublé: Azt mondták, a zenémet nem lehet eladni

Az itthon is népszerű kanadai énekessel a BBC készített interjút, amiből kiderül többek között az, hogy a kezdetekkor bankról bankra járt összekalapolni a pénzt, de nemcsak azok, hanem a producerek is rácsapták az ajtót.

Bublé célja az volt, hogy összegyűjtsön néhány százezer dollárt (több tízmillió forintot) azért, hogy az egyik zeneipari fejes, David Foster (aki Céline Dionnal és Whitney Houstonnal is dolgozott együtt – a szerk.) szerződtesse őt a karrierje elején. A segítség helyett azonban kellemetlen megjegyzések következtek: Foster azt mondta neki, hogy a zenéje eladhatatlan.

Csak hogy elüldözze, azt mondta neki, 20 millió forintot kér cserébe – számonként.

Ez önmagában is vicces, de tekintve, hogy az énekes azóta több mint 50 millió albumot adott el a világon, még inkább az.

Bublé egyébként annyira felhúzta magát, hogy az incidens nemhogy eltántorította, még ösztönözte is arra, hogy valahogy megszerezze a pénzt. Visszament Vancouverbe, ahol egy menedzserrel végigjárta a bankokat, hogy hitelhez jusson.

Azután elrepültem Fosterhez és annyit mondtam neki, tessék, megvan a pénz

– mondta az énekes, majd hozzátette, nem sokkal később el is kezdték a közös munkát.

Később megkérte Fostert, hadd beszéljen a Warner Bros. elnökével. Amikor belépett hozzájuk, Tom Whalley csak annyit kért tőle, magyarázza el, miért kéne szerződtetniük úgy, hogy már volt egy Frank Sinatrájuk.

A legnagyobb tisztelettel mondom, hogy bár Sinatra halott, ne temessük el a műfajt vele együtt. Keményen fogok dolgozni, hogy betöltsem az űrt, amit hagyott

– mondta Bublé, három nappal később pedig a nagyapja azzal rontott be hozzá, hogy szerződést kötnek vele.

És hogy milyen luxusterméket vinne egy lakatlan szigetre?

Egy Rolexet, mert akkor tudná, hogy mennyi az idő és mióta van ott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik