Szórakozás

Rippel Ferenc: Az aranyerem miatt fogytam le

Egészen szürreális eseménnyel indult a hetünk: a hétfő délelőtti - egyébként egészséges életmóddal kapcsolatos - sajtóeseményen a magyar hírességek megosztották intim életük olyan részleteit is, amik nélkül eddig és ezután is tudtunk volna élni. A résztvevők (öt ismert ember és két orvos) mögött ugyan hatalmas molinókkal hirdettek egy egészségügyi programot, és bár elhangzott, hogy az állami egészségügyre nem lehet számítani, csak a magánrendelésekben lehet bízni, bő 45 perces beszélgetés után sem derült ki, hogy igazából mi az összejövetel célja.

A fő téma elég tág volt (Mennyit ér az egészség?), ehhez pedig olyan híres embereket hívtak össze, akik életmódot váltottak. Sajnos a meghívóval ellentétben Király Linda, Kozma Orsi és Berki Krisztián nem voltak ott.

Részt vett viszont Rippel Ferenc, aki elmondta, rákbeteg exfelesége ápolása vezetett oda, hogy komolyabban elkezdjen foglalkozni az egészségével.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Napközben őt ápoltuk, este viszont én jártam kivizsgálásokra – többek között gasztroenterológushoz. Delhusa Gjon barátom szerint csupán férfiklimaxról volt szó, de én tudtam, hogy több annál

– mondta, majd hozzátette, amikor beleásta magát a témába, akkor jött rá, hogy mit is csinál a mellékvese a szervezetben. Ezután étrendet változtatott (ketogén), amit az is sürgetett, hogy előtte 96 kilósra hízott, tompának érezte magát,

ráadásul hasmenése, refluxa és aranyere is lett. Most viszont Európa-bajnok harmadik testépítésben, ráadásul az „agya is letisztult”.

Dr. Székely György (szintén a kerekasztal résztvevője) egyébként elmondta, férfiklimax nem létezik, mert a folyamat a férfiaknál annyira durva hormonális elváltozásokkal nem jár, pszichéssel viszont igen.

Laky Zsuzsát is meghívták, aki arról híres, hogy 2003-ban, azaz 13 évvel ezelőtt volt szépségkirálynő. Időközben vele is történtek dolgok, például az, hogy szült két gyereket, akik közül a második több mint négy kilóval jött világra, így

Laky saját bevallása szerint már közel sem volt annyira rugalmas, mint az első után.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Ő egyébként nem hisz a gyógyszerekben: ha fáj a feje, iszik egy pohár vizet, és „oda koncentrál, ahol fáj”, illetve igyekszik a gyerekeinek is inkább vitamint és gyümölcsöt adni. Lakyt elkísérte férje, Dietz Gusztáv is, akin előtte szintén benyomták a TMI (too much information) gombot.

Drogfüggő voltam, kezeltek pszichiátrián is, így örültem annak, hogy felfüggesztett börtönbüntetést kaptam. Ez, az edzések, és a jó pártfogóm járultak ugyanis hozzá ahhoz, hogy kimásszak ebből az egészből

– mondta Dietz, majd hozzátette, szerinte minden fejben dől el, és a szervezet magát javítja.

Őt egyébként négyszer élesztették újra, de igazából csak az első foglalkoztatta.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Egy korábbi térdműtétje után kérték tőle, hogy próbálja ki, hogy tíz napig nem eszik húst és tejterméket. Ez akkora annyira bevált neki, hogy időnként újra és újra alkalmazza – igaz, tartósan nem tudja megtenni az edzések miatt. Diétája Laky édesapján csapódott le: a húsfeldolgozót üzemeltető férfi ugyanis néhány éve vegetáriánus lett.

A beszélgetés során szóba kerültek a rossz szokások,

egyedül Mujahid Zoli coming outolt, amikor elmondta: szereti a csípős ételeket.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

A legnagyobb kérdőjel viszont amiatt jelent meg a fejünkben, hogy miként lehet úgy egészséges életmódról beszélgetni, hogy közben hófehér, kelt tésztás pogácsa és fánk van a résztvevők előtt az asztalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik