Szellő István (Array)
Szórakozás

Szellő István megnyerte a pert a Borssal szemben

24.hu
24.hu

2016. 03. 10. 19:01

Korábban a témában:

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, Szellő István beperelte a Bors című napilapot azokért a cikkekért, amelyeket 2013-ban, volt párja halála után írtak róla.

Az ügyben tavaly nyáron született elsőfokú döntés, mely szerint a lap kiadójának 15 napon belül bocsánatot kell kérnie, és 1,2 millió forint nem vagyoni kártérítésre is kötelezték őket a Szellő Istvánnal szemben elkövetett jogsértések – jó hírnév megsértése, magántitok és magánélethez való jog megsértése, továbbá a saját képmáshoz fűződő jog sérelme – miatt.

A hvg.hu most arról tudósít, a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla az elsőfokú döntéssel és az indoklással egyetértett. A felperes ugyanis a bíróság szerint közszereplőnek minősül ugyan, de a közszereplői tevékenységén kívüli körben a felperest is megillette a jog, hogy a magánélete részleteiről a hozzájárulása nélkül a média ne hozzon nyilvánosságra részleteket, ezek kéretlen taglalása tehát jogsértő. Az 1,2 milliós kártérítést is elégségesnek ítélte az ítélőtábla, és az alperes kiadónak bocsánatkérést is meg kell megjelentetnie.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.