Szórakozás

Juszt László kiakadt Friderikusz Frei-műsorától

Juszt László (Array)
Juszt László (Array)

Igen hosszú Facebook-posztban, igen komoly vádakkal illette Frei Tamást Juszt László, reagálva a vasárnap esti Összezárva Friderikusszal című műsorban elhangzottakra.

„Aki elhiszi, hogy egy bérgyilkos, aki 1 millió dollárért öl, az utána odaáll egy tévéműsor kamerája elé és ezt 600 dollárért el is mondja, az ne olvassa tovább ezt az írást!…” – kezdi a bejegyzést a riporter, aki nemcsak szakmaiságában, de magánéletével kapcsolatban is megkérdőjelezi Frei őszinteségét.

“Jó néhány éve Frei készített egy “riport sorozatot”, amelyben – mondjuk ki kereken – nem mindíg az igazság vitte a főszerepet. Ő ezt – ebből a Friderikusz műsorból tudtam meg – “entertainment riport”-nak nevezte, amelyben a “szórakoztató elemeket keverte a valósággal”. Csakhogy akkor ezt nem árulta el. Akkoriban ezek rendkívüli riportként voltak “eladva”. Voltak ennek megmosolyogtató elemei, amikor például az ebola “születésének helyszínéről” egy mocskos kis kunyhóból “jelentett csak itt és csak Önöknek”. Az ugyan nem derült ki sosem, hogy honnan tudható, hogy miért pont abból az afrikai kunyhóból indult a járvány, de a “mi fiúnk élete kockáztatásával csak nekünk megmutatta” a frankót. Szakma-szerte ismertek voltak különböző kisebb-nagyobb hazugságai, vagy ahogyan ő fogalmazza “entertainment elemei”. Például, amikor elvitt két kollegát az “északi-sarkra”, s jégkunyhókban élték mindennapjaikat. A kollegák lelke rajta, ha nem mondják el, hogy “hol is volt az északi sarok”? Mindenki – én is – csak legyintettünk rá. Hiba volt. Én is hibáztam a legyintéssel, mert ezzel indult el a riporteri szakma lerohasztása, hiteltelenítése. (…)

TV2
TV2

Még valami, aminek igazából már nincsen sok köze magához a gyilkos riporthoz, de ebben a beszélgetésben hivatva volt Frei nagyszerűségét ábrázolni – a gyerekeit imádó családapa képe. Nos nem sokkal a történetet követően hallottam a szakmában, hogy kirúgta a feleségét a gyerekekkel együtt, akik albérletbe kényszerültek. A felesége – akiről most “lesajnálva beszélt”, akit ő túlnött – egyébként tehetséges kollegina, ott állt a két gyerekkel és munka nélkül. Soha nem ismertem, személyesen nem találkoztunk – de ekkor a feleségem noszogatására felhívtam – s munkát ajánlottam a TV ügyvédje című akkor futó műsorban. Sírva köszönte, majd azt mondta: “Nem vállalhatok nálad munkát mert Tamás megöl.” A többiről – ha akar – beszéljen ő” – olvasható a posztban, melyben Juszt azt is kifejti, szerinte Frei nem az orosz maffia miatt, hanem egy vele való megállapodás értelmében nem kívánt mélyebben belemenni az egykori bérgyilkosos történet taglalásába.

Néztem Friderikusz beszélgetését Frei-vel és rájöttem: hibát követtem el. Jóvá teszem.De mindenekelőtt – aki elhiszi,…

Szerző: László Juszt2015. november 18.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik