Szórakozás

Vallomást tesz Lagzi Lajcsi

galambos-lajos(210x140)(1).jpg (lagzi lajcsi, )
galambos-lajos(210x140)(1).jpg (lagzi lajcsi, )

A lopással és vesztegetéssel vádolt Lagzi Lajcsi néhány rács mögött töltött nap után elhatározta, hogy vallomást tesz a nyomozóknak.

“Ügyfelem úgy döntött, hogy a nyomozó hatóság előtt részletes vallomást kíván tenni. Erre a felkészülést meg is kezdte, így napokon belül sor kerülhet a folytatólagos kihallgatására” – mondta a Blikknek dr. Berényi András, a mulatós trombitás ügyvédje.

Lajcsi állítólag addig is spártai körülmények között van odabent, hiszen egy héten csak egyszer zuhanyozhat, reggel 6.00-kor van az ébresztő, és este 22.00 után nyugovóra kell térnie. Háromszori étkezést biztosítanak a számára, aminek tápértéke szigorúan ki van számítva. Kétszemélyes zárkáját pedig egy erőszakos bűncselekmény ­miatt bekerült férfival osztja meg. Az ügyvéd szerint azonban Galambost nem viselik meg a bv-körülmények, sőt elégedett a bánásmóddal, illetve az ellátással.

Közben a Bors mai cikkében azt írja, hogy hivatalosan harminc-, meg nem erősített hírek szerint a százmillió forintot is elérheti a kár, amelyet a gyanú szerint Galambos Lajos okozott közműszolgáltatóknak. Egy áramszolgáltató cég két ellenőre is gyanúsított, ők szabadlábon védekezhetnek a mulatóssal és két társával ellentétben. Felvetődik a kérdés: esetükben vajon miért nem tartott a bíróság az összebeszélés, tanúk befolyásolásának lehetőségétől? A lap információi szerint miközben Lajcsi még nem nyilatkozott érdemben a rendőrségnek, a két ellenőr vallomást tett.

Az ügytől független jogász, dr. Kamarás Péter szerint a hasonló ügyekben általában az a jogi megítélés, hogy a vesztegető követ el nagyobb súlyú bűncselekményt, a megvesztegetett személy jóval kisebb büntetéssel megúszhatja a bűncselekményt, különösen, ha őszinte, feltáró jellegű vallomást tesz, magyarán együttműködik a rendőrséggel. Ezt a köznyelv vádalkunak hívja, ugyanakkor vádalkuról ugyanazon ügy szereplői között nem beszélhetünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik