Szórakozás

Kórházról kórházra jár, de nem vesz vissza a tempóból Bálint gazda

Bálint gazda (Array)
Bálint gazda (Array)

A 95 éves kertészmérnök az utóbbi hetekben többször is rosszul lett, de vallja, hogy a munka tartja fiatalon.

Az életével játszik Bálint gazda – írja a mai Bors. Bálint György, az ország kertésze a lap munkatársának bevallotta, valóban túl sokat dolgozik, az orvosi utasítás ellenére is.

“Igen, agyonhajszoltam magam. Az utóbbi időben összejöttek a dolgok. Elkezdtem szédülni, aztán egyik reggel a lakásban elestem. Nagyon összetörtem magam. Bevittek a kórházba, egy hétig tartottak bent. Infúziókat és szidalmakat kaptam, hogy egy vénember ne dolgozzon ennyit. Egy hetet voltam otthon, aztán megint előjöttek a gondok, a szédülés és a fájdalmak. Ekkor ugyancsak elviseltem a szemrehányásokat, amikor a kórházba bevittek. Tisztelem az orvosokat és az ápolókat, hálás vagyok nekik. Kivizsgáltak, de nem találtak semmi komolyat. Az én erőszakoskodásomra engedtek ki egy hét után.

Azért más ám itthon a teraszon egy 50 éves fűzfa fotelban üldögélni, és a feleségem társaságát élvezni, mint ott bent feküdni. Tudom, tisztában vagyok azzal, hogy az én koromban nem ezt az életet kéne élnem. De ez tart fiatalon! Az orvosok utasítottak arra, hogy nyugdíjaséletet éljek, és változtassak az életformámon. Remélem, sikerül” – meséli Bálint gazda, aki cikkeket ír, előadásokat tart, és még kórházi tartózkodása során is felfigyelt az intézmény parkjának elhanyagoltságára.

Fotó: László Szabolcs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik