Szórakozás

Meleg szerepei miatt támadják Józan Lászlót

Józan László (józan lászló)
Józan László (józan lászló)

A Barátok közt Tóbiása a képernyőn is, színpadon is homoszexuális karaktert alakít, amit sokan a valósággal azonosítanak.

A Barátok közt Tóbiásaként meleg férfit alakít, az Alföldi Róbert rendezte Őrült nők ketrecében pedig transzvesztita szobalányt. A két meleg szerep miatt érik támadások, ám rengeteg szeretetet is kap a közönségtől Józan László – írja a Bors; a lapban a színész az ismertség mindkét oldaláról mesélt.

“Tóbiás először közel két éve csak másfél hónapig szerepelt a sorozatban. Utána hívott fel Kalamár Tamás, hogy továbbírják a karaktert, de ez az eredetileg kellemetlen szereplő már esendő és megtört meleg férfiként térne vissza. El kellett gondolkodnom, hogy vállalom-e, hiszen tudom, hogy egy napi sorozatba bekerülve többünket azzal a karakterrel azonosítanak, akit játszik. Végül az győzött meg, hogy Tóbiás esetében a melegség valós társadalmi problémájáról van szó, és ennek fizikai részéről kevésbé. Mivel színész vagyok, feladatként tekintek rá – ugyanúgy szerep, mint A dzsungel könyvében Mauglié vagy a Csongor és Tündében Csongoré. A filmbéli gyilkos sem pszichopata a való életben. Bár nem ez minden vágyam, de a melegség fizikai oldalától sem zárkózom el a színpadon. Volt is már példa rá a Vígszínház háziszínpadán, ahol a Dark Play című darabban csattant el egy férficsók. Az is munka, színészi feladat volt” – meséli az RTL napi sorozatának szereplője, aki elmondta, sok kritikát kap munkája során.

“A negatívokkal nem állok le vitatkozni vagy megmagyarázni, hogy a tévében szerepet játszom, úgysem tudnám nekik” – vallja a színész, aki akár a szomszédos kisboltba is kiszalad már rózsaszín tüllös színpadi jelmezében. Józan azt is elárulta, szerepei miatt fiúk és lányok egyaránt megtalálták már ajánlataikkal; rajongóval egyébként sem kezdene szívesen, jelenleg pedig munkája miatt nem is lenne ideje egy párkapcsolatra.


Fotó: RTL Klub/ Sajtóklub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik