Szórakozás

Bíróság előtt felelnek tetteikért a zsombói tolvajok

Főként ékszert és készpénzt vittek el a település otthonaiból.

A 21, és 24 éves férfiak idén februárban több zsombói ingatlanból vittek el értékeket – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A két férfi  választása elsőként egy Gárdonyi Géza utcai házra esett, majd néhány nappal később a község Gyöngyvirág és Kossuth Lajos utcájában is kiszemeltek egy-egy lakást, ahol felfeszítették az ablakot, hogy bejussanak az épületbe.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai február 19-én elfogták és őrizetbe vették őket, továbbá kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az otthonukban tartott házkutatások során a rendőrök az ellopott ékszerek nagy részét megtalált és lefoglalták. A két gyanúsított kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy az ellopott ékszerek egy részét eladták, amelyből táblagépet és ruhákat vásároltak.

A szegedi rendőrök a két férfi ellen lopás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást a napokban befejezték, így vbíróság előtt felelnek tetteikért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik