Szórakozás

Így ment haza lopott busszal a buliból

Részletesen elmesélte a görbe estét a kesztölci fiú. Kiderült, bewhiskyzve, nyitott ajtóval furikázott haza a jókora járművel.

December közepén Esztergomból Kesztölcig vezette a Vértes Volán egyik járművét egy 22 éves kesztölci fiú, úgy, hogy csak motorra volt jogosítványa. Ezt már korábban megírtuk. A busztolvaj a Totalcarnak mesélt most arról az éjszakáról, amikor nem akart hazagyalogolni, inkább kinézett egy buszt a végálomáson és hazaszállította magát.

Nyitott ajtóval

A cikkből kiderül, hogy az egyébként heggesztőként dolgozó fiú jó pár whisky után ült a számára teljesen ismeretlen volán mögé. Feltörni nem kellett a buszt, nyitva volt és egyben még a kulcs is benne volt. Elmondta, hogy annyira nem volt képben, mit kell tennie, hogy eltelt pár perc, mire sikerült felkapcsolnia a lámpát, de hogy ég-e, ahhoz ki kellett szállnia megnézni. Arra nem jött rá, hogyan kell becsukni az ajtót, nyitott ajtóval gurult az első fékezésig, akkor magától becsukódott.

Azt is elmondta, hogy a rendőrkapitányság előtt nem akart elvonulni nyitott busszal olyan időpontban, amikor nem járnak a buszok, ezért kis kerülővel ment haza. Annyira körültekintő volt, hogy egy kamionnnak le is húzódott, hogy meg tudja előzni. 70-nel ment végig a Látóhegyi úton, aztán a 111-esen, egészen Kesztölcig.

Repült az őr

Kiderült az is, hogy a Volánnál első munkanapját töltötte a biztonsági őr, aki nem vette észre a buszlopást, ezért ez volt az utolsó munkanapja is.

A Vértes Volánnál egyébként úgy számolnak, hogy háromszázezer forint a kár, buszajtók megrongálására és a műszaki mentésre hivatkoznak, mert a másnap a megtalált busznak le volt merülve az akkumulátora.

A büntetését még csak találgatja a Totalcar is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik