Szórakozás

Magyar humoristán röhög Amerika

nevetés (nevetés)
nevetés (nevetés)

Egy budapesti születésű fiatalember nyerte meg az egyik legrangosabb komédiavetélkedőt.

A Budapesten született, de a kaliforniai San Diegóban élő Kaszás Zoltán nyerte meg a 34. Éves Seattle-i Nemzetközi Komédiavetélkedőt – közölte hétfőn internetes kiadásában a Bellevue Business Journal című napilap.

A humoristák megmérettetését – amelyre világszerte összesen több 1300-an jelentkeztek – Kaszás azután nyerte meg, hogy a kieséses vetélkedő résztvevői 26 nap alatt 19 helyen 22 alkalommal léptek fel. A nyertes a seattle-i Comedy Undergroundban megrendezett döntő után egy 5 ezer dollárról szóló csekket vehetett át.

Lemezszerződést is kapott

A magyar származású győztes emellett lemezszerződést kapott az Uproar Entertainment-től, és december közepén két estén át ismét fel fog lépni a Washington állambeli nagyvárosban.

A Seattle-i Nemzetközi Komédiavetélkedő a világ legnagyobb turnézó humorfesztiválja, amelynek előadói összesen több mint 6 ezer ember előtt léptek fel az északnyugati állam színházaiban, éjszakai klubjaiban és kaszinóiban.

A verseny részvevőinek szereplését rendszerint nagy figyelemmel kísérik az ABC, a CBS, az NBC, a Fox, a Disney és a Comedy Central producerei.

Így humorizál Kaszás Zoltán:

Akikre büszkék vagyunk

Kaszás Zoltán, ha minden jól megy, csatlakozhat az Amerikában karriert befutott magyar tehetségek népes táborához (ha nem megy minden jól, akkor pedig a karriert nem csinálók szintén nem néptelen táborához – de hát el lehet képzelni rosszabb társaságot Bartók Béláénál és Kabos Gyuláénál). Lugosi Béla, Gábor Zsazsa, Johnny “Tarzan” Weissmüller magyar gyökerei szinte senkire nem hatnak a meglepetés erejével, de tudta-e, hogy Kate Hudson ereiben is csörgedezik pár deci hungaro-vér? Mivel édesanyja, a szórakoztatóiparban szintén nem ismeretlen nevű Goldie Hawn is félmagyar. Alanis Morissette még dalba is szőtte, hogy vannak magyar felmenői (lásd lent), de Adrian Brody, Drew Barrymore, Calvin Klein, Jamie Lee Curtis vagy Joaquin Phoenix is magyar részben. Gene Simmons, a Kiss legendásan hosszúnyelvű gitárosa, Mark Knopfler, a Dire Straits gitáros-énekese, sőt, a mindenki kedvence Peter Falk – bizony Columbo génjei is errefelé tekeregtek-csavarodtak. Úgyhogy Kaszás igencsak létező magyar hagyományba lép be – reméljük, sikerrel!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik