Szórakozás

Nem kapott engedélyt az O.Z.O.R.A

ozora (ozora, )
ozora (ozora, )

Nem kaptak engedélyt a rendezvény megtartására az O.Z.O.R.A. fesztivál szervezői - erről a fesztivál művészeti szervezője tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

Továbbra sem kapott jegyzői engedélyt az ozorai fesztivál

Tóth András az illetékes jegyző által hozott határozat tartalmáról nem tudott bővebb tájékoztatást adni, mert azt a szervező kolléga “jelen pillanatban veszi át a jegyzőtől”.

Kardos Tamás körjegyző hétfőn az MTI megkeresésére megismételte pénteki nyilatkozatát, miszerint csak akkor adhatja ki az engedélyt – és csak az érintetteknek -, ha minden szakhatóság hozzájárulása megvan.

A jegyző korábban azt is elmondta, hogy ha a rendezvényt valamelyik szakhatóság nem engedélyezi, akkor a jegyző sem teheti ezt meg. A fesztivál szervezője a Hír TV-nek nyilatkozva érthetetlennek nevezte a döntést, és azt mondta: a jegyzői határozat felülvizsgálata érdekében az illetékes kormányhivatalhoz fordul. Elmondta, hogy kérelmüket már május 6-án benyújtották, így ha a hatóságok jelezték volna, hogy hiányosságot tapasztaltak, pótolhatták volna. Hozzátette továbbá, hogy a többi hatóságtól megkapták az engedélyt, csak a rendőrségtől nem.

A rendőrség razziázik

Fejér megyében, a Sárbogárdi Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzése során, az elmúlt 60 órában 26 külföldi állampolgárt állítottak elő kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője augusztus 3-ától rendelt el fokozott ellenőrzést, melynek eredményeként az első 24 órában 7, majd további 19 külföldit, köztük belga, francia, olasz, görög, brit, román, német “fesztiválozót” vittek be a rendőrök. A nyomozók őket különféle drogok birtoklása és fogyasztása miatt hallgatták ki, hét embernél az is felmerült,hogy bódult állapotban ültek volán mögé. Büntetőeljárás indult ellenük, de mindenki szabadlábon védekezhet- közölte Kiss Z. Edward rendőrségi szóvivő a Fehérvár24-gyel.

Az O.Z.O.R.A fesztivál hivatalosan augusztus 6-án kezdődött volna, de az MTI szerint szombaton már beengedték a résztvevőket a fesztivál területére.

Tavaly irtózatos mennyiségű kábítószert foglaltak le

A mostani fokozott rendőri jelenlét és ellenőrzés nem érhetett senkit váratlanul, hiszen tavaly 480 rendőr részvételével tartottak razziát, és négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő, 2 és fél kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 ecstasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, droggyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le a helyszínen-írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik