Szórakozás

Ancsin Gábor argentin dogot fogadott örökbe

Ancsin Gábor a kutyáival (Ancsin Gábor a kutyáival)
Ancsin Gábor a kutyáival (Ancsin Gábor a kutyáival)

Kevesen tudják, hogy Ancsin Gábor nagy kutyabarát, és az argentin dogok rajongója. A Pick Szeged és a válogatott átlövője két hete már két gyönyörű argentin dog büszke tulajdonosa, így nem kérdés, hogy mivel, vagyis kikkel tölti szabadidejét.

Ancsin Gábor nagyon szereti a kutyákat, azok közül is különösen az argentin dogokhoz vonzódik. Gábor elmondta, hogy egyik ismerősének volt ilyen kutyája, és sok jót hallott róluk azzal kapcsolatban, hogyan viselkednek, különösen a gyerekekkel. Gábor elkezdett olvasni róluk, videókat nézett, és beleszeretett az argentin dogokba.

Nem meglepő, hogy két éve ilyenkor, Szegedre igazolása után nem sokkal, már egy argentin doggal, Sagával osztotta meg lakását és életét. A szeretet a személyes tapasztalatok hatására csak erősödött, így a fiatal játékos két hete egy fajtamentő csoporttól fogadott örökbe egy újabb argentin dogot. „A fajtamentő csoport a rossz helyzetben lévő, például családi okok miatt kitett kutyákkal foglalkozik, így fogadtam örökbe a három hónapos Atlaszt, akinek az édesanyja elpusztult, és háromhetes korában került az előző tulajdonoshoz.” – mondta Gábor, akinek szerencséje volt, mert pont egy kan kutyust szeretett volna a szuka mellé.

„Bár Sagának voltak kisebb féltékenységi rohamai, a két állat hamar összebarátkozott, és most már nagyon jól elvannak együtt, jól viselkednek” – tette hozzá a büszke gazdi, akinek most épp Atlasz fogváltása okoz egy kis gondot, hiszen emiatt a kölyökkutya mindent meg akar rágni. Gábor elmondása szerint kutyái engedelmesek, de következetességet és határozottságot igényelnek, illetve foglalkozni kell velük.

Bár a játékos a közelmúltban kertes házba költözött, ahol van egy kis hely a játékra, azért a séták sem maradhatnak el. Amikor a mérkőzések miatt néhány napra elutazik, akkor elviheti Sagát és Atlaszt a közeli kutyapanzióba, de ha csak lehetőségük engedi, akkor édesanyja vagy barátnője vigyáz majd a kutyusokra. „A családom is nagyon szereti Sagát és Atlaszt. Nem lehet őket nem szeretni.” – mesélte lelkesen a válogatott játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik