Szórakozás

Állati gyerekcsínyek nyáron

Sok gyermek a nyári szünidő nagy részét az utcán tölti, így gyakran előfordul, hogy az ott lévő állatokkal kerülnek kapcsolatba. Olykor ez komoly veszélyeket jelent.

Egyes állatokkal szembeni, játéknak induló cselekmények durva állatkínzásba is torkollhatnak. Az állatkínzás bűncselekmény, melyért az új Btk. szerint már 12 éves kortól rács mögé kerülhet az elkövető.

A gyerekek által elkövetett állatkínzások akár kósza bogárgyűjtéssel kezdődhetnek, melyeket a játék végén szabadon engedés helyett zacskóba zárva hagynak az utcán vagy extrém módon agyontaposnak. Aztán ott vannak a bokrokon sütkérező szitakötők, melyeket gyakran és előszeretettel fognak meg és unalomból szétszaggatnak.

Gyakran szednek össze a gyerekek bokrok aljáról, fészekből kiesett madárfiókákat is, melyek a gondatlanság miatt hamar elpusztulnak. Nyáron sok udvarban kutyaalmok picinyei, cicakölykök válnak gyerekek játékos pusztításának martalékává. 

A macska visszamar!

Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy a házak kerítésén keresztül kutyákat és/vagy macskákat gyakran botokkal és kövekkel dobálnak meg gyerekek. A nyári szünidőben a gyerekeket ért állattámadások (tépéses és marásos sérülések) veszélyeit se hanyagoljuk el. Minden háziállat által okozott sérülésért az ember a felelős. Az sem utolsó szempont, hogy az ismeretlen állatok harapása végett fertőző betegségeket szedhet össze az elkövetőből születő áldozat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik