Szórakozás

Ünnep és armageddon

Elmaradnak az ünnepi programok.

A rendkívüli időjárásra való tekintettel a már március 17-re, vasárnapra módosított ünnepi díszközgyűlés is elmarad a Megyeházán. A tervek szerint a Díszpolgári kitüntető címet és az önkormányzat díjait az október 23-ai nemzeti ünnepen adják át a Megyeházán.

Az időjárásra való tekintettel minden mára tervezett program elmarad Székesfehérváron:

A Városház térre szervezett nagyszabású, szabadtéri rendezvények mellett elmarad a Díszközgyűlés a Megyeházán, valamint a 10.30 órára tervezett koszorúzás is.

Az időjárásra való tekintettel minden mára tervezett program elmarad Székesfehérváron. A Városház térre szervezett nagyszabású, szabadtéri rendezvények mellett elmarad a Díszközgyűlés a Megyeházán, valamint a 10.30 órára tervezett koszorúzás is.

Eközben Budapesten:

D__YT20130315006

MTI fotó/Illyés Tibor

A rendkívüli időjárásra való tekintettel az idén közjogi méltóságok jelenléte nélkül, minimális katonai tiszteletadás mellett vonják fel a nemzeti lobogót március 15. alkalmából – jelentette be Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára péntek reggeli rendkívüli sajtótájékoztatóján Budapesten.

Felidézte: a kormány a Belügyminisztérium javaslatára csütörtök este, nem sokkal tíz óra után az összes nyílt, kültéri megemlékezését lemondta. Egyúttal minden pártot, szervezetet és önkormányzatot arra kértek, hogy az emberek testi épsége érdekében szabadtérre tervezett rendezvényeiket zárt térben tartsák meg vagy halasszák el. Áder János államfő és Tarlós István főpolgármester közös, a Múzeumkertbe tervezett programja elmarad. A Parlament kupolatermében a Kossuth- és a Széchenyi-díjak átadását megtartják, az ünnepségen Áder János köztársasági elnök is részt vesz-írja az MTI.

Felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren

D__FO20130315028

MTI fotó/Földi Imre

Az 1848-49-es szabadságharc és forradalom 165. évfordulója tiszteletére, Kövér László házelnök jelenlétében, katonai tiszteletadással péntek reggel felvonták a nemzeti lobogót az Országház épülete előtt.

Elhalasztja demonstrációját a Milla

A rendkívüli időjárási viszonyok miatt vasárnap délutánra halasztja az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla) a Kálvin térre, a Magyar Nemzeti Múzeum közelébe hirdetett péntek délutáni demonstrációját – tájékoztatta az egyesület korábbi vezetője az MTI-t.

Juhász Péter közölte: az erős havazásra és a viharos erejű szélre való tekintettel az Azért a víz az úr címmel meghirdetett demonstrációjukat nem mondják le, csak elhalasztják, változatlan formában és helyszínen vasárnap 15 órától kívánják megtartani. A Milla, amely az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség tagja, a Ferenciek tere felújítása miatt új helyszínre, a Kálvin térre hirdette meg demonstrációját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik