Szórakozás

Zumbáztak és bírságoltak az adóellenőrök

A közelmúltban a NAV Dél-alföldi régiójának adóellenőrei az óév egyik legnépszerűbb sportjának gyakorlása mellett ellenőrizték a nyugtaadási kötelezettség teljesítését.

A NAV operatív ellenőrei a Dél-alföldi régió egyik településén jelentkeztek a helyi általános iskola tornatermében meghirdetett zumba órára -tájékoztatta a Szeged24-et Jegyinák Attila, a NAV sajtóreferense.

Mint a revizorok megtudták a mozgáskultúra népszerűsítése céljából rendszeres táncoktatásnak is helyet adó helyiségben az első két alkalmat ingyenesen biztosították a szervezők egy egészségmegőrző program keretében.

A helyszínen az adózó önkéntes munkavállalói szerződéssel működő zumba oktatója nyújtotta a személyi szolgáltatást a résztvevőknek. Az ellenőrök mindhárom alkalommal egy-egyórányi edzésen vettek részt, a harmadik alkalommal az edzést követően ki is fizették azóradíjat a zumba oktatónak, aki a megfizetett ellenértékről nem állított ki és nem is adottát részükre adóigazgatási azonosításra alkalmas bizonylatot.

Az adóellenőrök igazolták magukat és megkezdték az ellenőrzést, mely során kiderült, hogy az adózó a helyszínen nem is rendelkezett nyugta- és számlatömbbel. Mulasztása miatt akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírság kiszabására is számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik