Szórakozás

Öt év négy hónap börtönre ítéltek egy férfit Kecskeméten

A gyilkosságért elítélt férfit a tárgyalás végén szabadlábra helyezte a törvényszék, mivel több mint négy éve előzetes letartóztatásban volt.

A vádlottat a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2010 decemberében nyereségvágyból elkövetett kettős gyilkosságért életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, a Szegedi Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el.

A megismételt eljárásban az ügyészség lényegesen módosította a vádat, és egyrendbeli, erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettével vádolta meg a fiatalt. A férfit egy Balotaszálláson élő homoszexuális pár 2008. október 11-i meggyilkolásával vádolták eredetileg; egyikük magyar-német kettős állampolgár, a másikuk német állampolgár volt, korábban együtt éltek a fiúval.

A megismételt eljárásban kiderült, hogy a német férfi ölte meg társát, mert rajtakapta a vádlottal. A német férfi a vádlottra is rátámadt, de ő egy vascsővel fejbe vágta, és a férfi meghalt. A terhelt elégette a holttesteket, a lakásból összeszedte az értékeket, egy fegyvert és lőszereket is magához vett, a bútorokat letakarta, és azt a látszatot próbálta kelteni, hogy a homoszexuális pár elköltözött.

A vádlott először a Szegedi Ítélőtábla előtt, az utolsó szó jogán tett teljes vallomást, annak alapján a másodfok új eljárást rendelt el.

A bíróság mostani ítéletében kötelezte a vádlottat a bűnügyi költségek egy részének, csaknem kétmillió forintnak a megfizetésére, valamint elrendelte büntetésének beszámításába az előzetes letartóztatásban eltöltött több mint négy évet, ezért a férfit szabadlábra helyezték.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész, valamint a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik