Szórakozás

Pénzt vagy életet: krimi Palotavárosban

Egy férfit, és egy nőt is megtámadtak október 14-én Fehérváron.

A Bátky Zsigmond utcában megtámadott férfi elmondta, hogy az elkövető fellökte a parkban, majd a földön egyszer még arcon is rúgta őt. Ezután lakása bejárati ajtajáig kísérte a támadó, majd ott a kulcsát kikapta a kezéből , és közölte vele, hogy csak pénz fejében adja vissza.

A fiatalembernek sikerült visszaszereznie támadójától a kulcsot, de az közben lekapta ruhájáról az odacsíptetett 4000 Ft-ot érő digitális lépésszámlálót, majd közölte vele, hogy csak pénz ellenében adja neki vissza. A férfi azonban bement a lépcsőházba, mire a tettes elmenekült a helyszínről. A bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A személyleírás alapján a fehérvári járőrök még éjszaka az utcán elfogták a 28 éves elkövetőt, ruházatából előkerült a megtámadott férfi lépésszámlálója is.

Időközben kiderült, a férfi október 14-én egy nőt is megtámadott Székesfehérváron. A sértett hajnalban tartott hazafele, amikor a Tolnai utcában elélépett, és közölte vele, hogy adja neki oda a pénzét, különben, meghal. A hölgy riadalmában odaadta a férfinek pénztárcáját, aki eltett belőle 4000 Ft készpénzt, majd azzal együtt elfutott a helyszínről.

A büntetett előéletű férfit, akit korábban többször ítéltek már el mind vagyon elleni, mind erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya bűnügyi őrizetbe vette- mondta el a Fehérvár24-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik