Szórakozás

Makói gyilkosság: Három halott egy lakásban

A közelmúltban indult sorozatunkban olyan bűnesetekről szólunk, amelyekben nőkre támadtak. Mint négy éve Makón is, ahol a gyilkosság kitervelője is holtan maradt a helyszínen.

Bérgyilkosság a békés Maros-parti kisvárosban, Makón? Ugyan, ki tudna ilyet elképzelni? Pedig négy évvel ezelőtt éppen egy ilyen eset miatt került a hagyma fővárosa az országos érdeklődés középpontjába. A történet gyökerei sok évvel ezelőttre nyúlnak vissza…

A nyolc általánost végzett, alkalmi munkákból élő, korábban négyszer is elítélt P. József gyerekkori barátja volt S. Norbert. Kapcsolatuk ugyan meglazult, amikor Norbert 2002 áprilisában megismerkedett B. Noémivel, de miután a lány 2008 áprilisában szakított Norberttel, ismét naponta találkozott a két barát.

Pénzt ígért a gyilkolásért

Norbert szerette volna, ha kapcsolatuk helyreáll. Ettől azonban a lány elzárkózott, mivel új barátra talált. Norbert nem törődött bele az elutasításba, rendszeresen eljárt volt barátnőjéhez, és telefonon is rendszeresen zaklatta a lányt, akit rossz idegállapotára, pszichiátriai kezelésére és öngyilkossági gondolataira hivatkozva érzelmileg zsarolt. Norbert kiderítette azt is, ki lett volt barátnője új párja, és hol egyedül, hol a barátjával együtt figyelte a lányt és barátját. Norbert ezért a segítségéért pénzt adott a cimborájának.

Miután Noémi továbbra is elzárkózott a régi kapcsolat megújításától, Norbert döntött: megöli! 2008. április végén több millió forintot ajánlott fel P. Józsefnek, ha segít Noémi és egy másik személy megölésében. És ekkor kezdődött a később az egész országot megdöbbentő történet, ugyanis barátja ajánlatát elfogadta József.

2008. május 17. kitörölhetetlen dátum Makó bűnhistóriájából. Ez előtt egy héttel beszélte meg Norbert Noémivel: elviszi tőle a nála maradt holmiját. Akkor abban egyeztek meg, hogy május 17-én délután 3 órára megy el volt barátnője lakására. Norbert azt is kérte a lánytól, hogy ekkor rajta kívül senki ne legyen otthon.

Késsel támadt a lányra és a nagymamára

A megbeszélt napon a lányék háza előtt találkoztak, majd hárman mentek be a lakásba, ugyanis József is velük tartott. Norbert és Noémi elkezdték összepakolni Norbert ottmaradt dolgait, és közben összevitatkoztak. Ekkor P. József, a „hű barát” elővette a ruhájába rejtett kést, odaadta Norbertnek, aki rátámadt a guggolva CD lemezeket válogató lányra. Többször megszúrta a nyakát és a hátát. Noémi még fel tudott állni, szembefordult támadójával, védekezni próbált, amikor Norbert ismét többször megszúrta a fején és a mellkasán. A lány a földre esett, a hátán feküdt, amikor Norbert tovább szurkálta, és többször arcon is ütötte volt barátnőjét. Noémi, akinek a testén mintegy húsz sérülésnyomot fedeztek később fel, rövid időn belül meghalt.

Ekkor hirtelen megjelent az előszoba ajtajában a 79 éves Sz. Pálné, Noémi nagymamája, aki szintén abban a házban lakott. Norbert észrevette, ellépett áldozatától, és nyakon szúrta az idős asszonyt. Sz.-né a folyosó szemben lévő falának zuhant, ahol Norbert a fején, valamint a vállán és nyaktájékon 12 sebet ejtve többször megszúrta az asszonyt. Ezek közül az egyik halálos volt.

Gyilkos végzett a gyilkossal

A két nő megölése után Norbert közölte Józseffel, hogy a „segítségért” ígért több millió forintot nem fogja kifizetni. Hozzátette: amennyiben ő két ember megölése miatt „megbukik”, akkor Józsefre tesz terhelő vallomást. És ekkor egy pillanat alatt vége szakadt a bérgyilkosságig vezető barátságnak. József és Norbert egymásnak esett, József elvette Norberttől a kést, és kétszer is nyakon szúrta. Norbert a földre zuhant, erősen vérezni kezdett, de József biztosra akart menni – Norbert mellé térdelt, és többször a nyakán, illetve a bal lapockájánál is megszúrta. Összesen hét sérülést okozott a gyilkosból lett áldozatnak, akinek halálát a nyak bal oldalát ért szúrás okozta.

József sietve elhagyta a házat, Norbert kocsijával elmenekült Makóról. A rendőrség egy nappal később Szeged belvárosában fogta el.

Életfogytiglan, minimum 40 év

P. József végül előre kitervelten, nyereségvágyból, más aljas indokból illetőleg célból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztés büntetést kapott úgy, hogy az ítélet szerint feltételes szabadságra legkorábban 40 év fegyház letöltése után kerülhet. Könnyű kiszámolni: 2048-at mutat majd akkor a naptár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik