Szórakozás

Aknafedelet és kaput lopott egy pusztaszabolcsi férfi

A szomszédoktól lopott a 33 éves férfi.

Pusztaszabolcs Rákóczi utcában egyik éjjel utcafrontról szobába szűrődő zajokra lett figyelmes egy férfi. Kinézett az ablakon, akkor látta, hogy egy néhány házzal arrébb lakó szomszédja „egyezkedik” a kutyájával. Mire a férfi felöltözött és kisietett, már csak azt látta, hogy az éjszakai hívatlan látogató a hóna alatt egy aknafedéllel a kerítésen átugorva menekül. “Reggel derült ki, hogy az utcában az egyik szomszédos ház kapuja és kerítéseleme is eltűnt” – mondta el a Fehérvár24-nek R.Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóviője.

A férfi két lakót is meglopott. Elsőként egy hölgy tett bejelentést reggel, amikor is elmondta, hogy családi házához tartozó kerítését megbontották, egy darabon el is vitték azt a kapuval együtt. A hölgy elmondta: időközben kiderült, hogy ki volt a tolvaj, mert egy szomszédját szintén meglopták, ő azonban látta a menekülő tettest és fel is ismerte. Így a helyszínre érkező rendőröket már azzal fogadták, hogy a tettes szintén az utcában lakik és háza udvarán fellelhetők a lopott tárgyak is.

Miközben a rendőr zászlós a helyszínt biztosította, arra lett figyelmes, hogy a helyszíntől mintegy hatszáz méterre, a kerítés vonalában a fák alól szemmel tartja valaki. A zászlós a távcsövön keresztül felismerte a férfit. A tolvajnak  azonban ekkor még sikerült elmenekülnie a közeledő rendőrautó láttán, nem sokkal később azonban már a dunaújvárosi rendőrök vendégszeretetét volt kénytelen élvezni.

Kihallgatása során az együttműködés legcsekélyebb jelét sem volt hajlandó mutatni. A gyanúsítás ellen panasszal élt. Úgy nyilatkozott, hogy nyugtatót szedett be, semmire sem emlékszik. A 33 éves férfivel szemben jelenleg is folyik eljárás. Betöréses lopás, valamint zsarolás miatt május 25-én vették bűnügyi őrizetbe a dunaújvárosi nyomozók. Az őrizetből 27-én szabadult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik