Szórakozás

Elvitte a buszt egy körre a makói fiatalember

Csak egy körre szerette volna kipróbálni az egyik menetrend szerinti autóbuszt egy 20 éves fiatalember, rendőrségi ügy lett belőle.

Szerdán délután érkezett feljelentés a Makói Rendőrkapitányságra miszerint egy busz hever félig az árokban Makó és Maroslele között – mondta a Szeged24-nek Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrök az alapos adatgyűjtésnek köszönhetően csütörtök reggel előállították a makói fiút, aki részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy éppen hazafelé tartott, amikor a pályaudvar mellett elhaladva az az ötlete támadt, hogy kipróbálná, milyen vezetni egy buszt. Végig próbálta, hogy az egymás mellett parkoló buszok nyitva vannak-e, végül egynél sikerrel járt. Beült, elindította a járművet és Maroslele felé vette az irányt, ám egy kis idő múlva megunta a sofőr szerepet, és vissza akart fordulni az egyik kereszteződésben. Szerencsétlenségére a fordulás közben elakadt a sárban, majd kiszállt a járműből és azt maga mögött hagyva, hazasétált.

A Makói Rendőrkapitányság jármű önkényes elvételének bűntette miatt indított büntetőjárást a fiúval szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik