Szórakozás

Lakástűzben meghalt egy férfi Lepsényben

A tűz vasárnap este ütött ki az Arany János utcában, egy családi házban.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint: a házban két férfi élt édesapjával. Az egyik férfi ágyán lévő paplan kezdett el lángolni. A házban tartózkodók megpróbálták eloltani a tűzet, de nem sikerült nekik, a közelben lakóktól kértek segítséget. A polgárdi rendőrséghez a riasztás csak több mint egy óra múlva érkezett. Amikor a rendőrök kiértek azt látták, hogy két férfi a ház előtt áll, és egyikük azt kiabálja, hogy a testvére még benn van a házban, miközben onnan sűrű füst gomolygott kifelé.

A rendőrök ekkor az egyik ablakot betörték, az ajtót kinyitották és kereszthuzatot csináltak. Amikor a házban lévő PB gázpalackot hozták ki, akkor vették észre az egyik szobában a földön fekvő férfit. Az eszméletlen embert kihúzták a teraszra, majd átadták a helyszínre érkező mentősöknek, akik megkezdték az újraélesztését. A 37 éves férfi életét már nem lehetett megmenteni. Az elsődleges adatok alapján halálát füstmérgezés okozta.

A tüzet az időközben helyszínre érkező polgárdi önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók oltották el. Keletkezésének okait a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja. Az ügyben közigazgatási-hatósági eljárást indított a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik