Szórakozás

6000 eurós büntetést kapott a zsidózó divatguru

Felfüggesztett pénzbüntetésre ítélte a neves divattervezőt, John Gallianót csütörtökön egy párizsi bíróság antiszemita kijelentései miatt.

Galliano ellen hárman emeltek vádat. Egy Geraldine Bloch nevű nő azért, mert idén februárban egy párizsi kávéház teraszán zsidó származására utalva becsmérelte, a nő barátja pedig azért, mert ázsiai származására tett sértő kifejezést. A harmadik vádló, egy Fatiha nevű hölgy azért nyújtott be keresetet, mert tavaly októberben ugyanabban a sörözőben a divattervező antiszemita szitkokkal sértegette.

A Diornak dolgozó, de az ügy miatt onnan távozni kényszerült Gallianót a bíróság 6000 eurós, de felfüggesztett pénzbüntetésre ítélte, ugyanakkor ki kell fizetnie a felperesek 16500 eurós perköltségét, s mindhármuknak 1-1 eurós szimbolikus kártérítést.

John Galliano a per során azzal védekezett, hogy a hibájául felrótt események idején alkohol és orvos által előírt gyógyszerek hatása alatt állt, s nem emlékszik semmire. Ugyanakkor tagadta, hogy rasszista lenne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik