Szórakozás

Háromhónapos kisoroszlán Pécsen

Egyelőre fél, ezért agresszív a pécsi állatkert legfiatalabb lakója.

Noni, a három hónapos nőstény oroszlán szombaton mutatkozott be a közönségnek a park megépítésének 50. évfordulójára rendezett ünnepségen.A kisoroszlán alig másfél hete került Kecskemétről Pécsre. Két testvérétől és édesanyjától szakították el, de túl későn, mert a pótmamájának választott kutyát már nem fogadta el – mondta el a Független Hírügynökségnek Andricz Bertold, az állatkert csoportvezetője. Hozzátette, a park nőstény oroszlánját, Kyrát is egy kutya segítségével nevelték fel, az eb tanította meg a legfontosabb viselkedési normákat a nála háromszor nagyobbra növő oroszlánnak.

Mivel Noni nem 8 hetesen, hanem nagyobb korban került az állatkertbe, ezért már nem fogadta el a pótmamát. Így viszont magányos, és sokszor elveszettnek érzi magát, ami miatt agresszívebb – mondta el Andricz Bertold. A kisoroszlán apró termetét meghazudtolva morog és fúj a gondozókra, ugyanakkor az ételt elfogadja tőlük.

Most azt tervezik, hogy a nagy oroszlánok melletti kifutóba helyezik át, így könnyebben összebarátkozhat a kifejlett példányokkal, amelyek a kisoroszlán biztonságérzetét is növelhetik. A gondozók úgy látják, lehet, hogy Kyra, a nőstény elfogadja majd őt, így a vártnál hamarabb összeszoktathatják őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik