Pályán kívül

Mire megy a Trónok Harca Hegye egy igazi harcossal?

A sorozatban lovagokat eszik reggelire, és bár a mozgékony Oberyn herceg, a Vipera kis híján megölte, a végén azért az ő koponyáját is sikerült puszta kézzel péppé zúznia. Ser Gregor Clegane, vagy ismertebb nevén a Hegy az utóbbi idők messze legnépszerűbb sorozatának legbrutálisabb karaktere. Nem véletlen, hogy nem profi színész, hanem egy valódi erőgép, az izlandi Hafthor Björnsson alakítja.

Björnsson évek óta az erős ember bajnokságok élmezőnyében végez, január végén megdöntött egy ezer éves viking rekordot, amikor öt lépést volt képes megtenni a vállán egy csaknem 10 méter hosszú, 650 kilós fatörzzsel. Maga Björnsson 2 méter 5 centiméter magas, és 180 kiló, vagyis komolyan rászolgált a Hegy becenévre.

Mire számíthatunk, ha egy hozzá hasonló izomkolosszust összeeresztünk egy pehely-, illetve könnyűsúlyú MMA harcossal? Azt tudjuk, hogy a filmben mi történt, de vajon a valóságban is hasonló véget érne az összecsapás?

A The MacLife-nál úgy gondolták, hogy az esélyek latolgatása helyett inkább élesben próbálják ki a szituációt. Björnsonnt az ír Conor McGregorral állították szembe. A dublini vízvezeték-szerelőből 2008-ban lett professzionális harcos, azóta húsz meccséből tizennyolcat nyert meg, tizenhatot kiütéssel. Björnsson mellett szinte eltörpül 175 centijével, és 66 kilójával, de vajon a méret a lényeg? Kiderül a videóból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik