Pályán kívül

Meghalt az olimpiai bajnok úszónő

Camille Muffat (Camille Muffat, úszás, )
Camille Muffat (Camille Muffat, úszás, )

Camille Muffat helikopterszerencsétlenség áldozata lett Argentínában.

 Camille Muffat harmadik franciaként nyert egyéni olimpiai bajnoki címet úszásban
Fotó: europress 

Ahogy a hír24 beszámolt róla, egy francia túlélőshow forgatásán Argentínában életét vesztette többek közt a 25 éves Camille Muffat, London olimpiai bajnok úszónője (400 gyors), Florence Arthaud (57) vitorlázó, és a Alexis Vastine, Európa-bajnoki bronzérmes (2010, Moszkva) ökölvívó.

A szerencsétlenség akkor következett be, amikor a forgatáson két helikopter összeütközött a levegőben. A balesetet senki sem élte túl, tíz áldozattal járt.

A három szerencsétlenül járt sportolón kívül Alain Bernard úszó, Jeannie Longo kerékpáros, Anne-Flore Marxer snowboard bajnok, Philippe Candeloro korcsolyázó és Sylvain Wiltord labdarúgó vett részt a túlélő-showban, amelynek forgatása március elején kezdődött a dél-argentínai Patagóniában. Utóbbi úgy fogalmazott Twitter bejegyzésében: “Siratom a barátaimat, remegek, megrendültem, nem tudok mit mondani, nem akarok semmit mondani”.

Magyar szempontból a legismertebb áldozat egyértelműen az úszó Muffat, aki tavaly hagyott fel a versenyzéssel, és Hosszú Katinka egyik ellenfele volt. 2007-ben Debrecenben, és 2012-ben, Chartresben az Európa-bajnokságon összesen négy aranyérmet nyert 25 méteres medencében. 

Három kiváló élsportoló a szerencsétlenség áldozatai közt:

FLORENCE ARTHAUD (élt 57 évet). Vitorlázó. A Transpacific és a Route du Rhum vitorlásversenyek győztese. 1990-ben a L’Équipe a „francia bajnokok bajnokának” választotta meg. 1978-ban és 1990-ben is megkapta a Monique Berlioux-díjat.

CAMILLE MUFFAT (élt 25 évet). Úszó. A Londonban olimpiai aranyérmes 400 méteres gyorsúszásban, ezüstérmes 200 méteres gyorson, bronzérmes a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként. Világ- és Európa-bajnoki érmes hosszú pályán, rövid pályás világbajnok, négyszeres rövid pályás Európa-bajnok.

ALEXIS VASTINE (élt 28 évet). Ökölvívásban olimpiai bronzérmes (2008), Európa-bajnoki ezüstérmes (2010), Mediterrán Játékok-győztes (2005)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik