Pályán kívül

“Elvesztettem a lábam, de abba még senki nem halt bele”

Natasa Kovacevic (natasa kovacevic, )
Natasa Kovacevic (natasa kovacevic, )

Natasa Kovacevic a győri kosarasok buszbalesetében vesztette el bal lábát. Elképesztő lelkierővel viseli a történteket.

A fiatal sportolót jelenleg egy belgrádi kórházban kezelik. Az biztos, hogy hatalmas akaraterővel és hittel rendelkezik.

Egy lábbal is a pályán Natasa Kovacevic

“Az optimizmus mindig a természetemben volt, s a jelek szerint most sem hagyott cserben. Amikor a szörnyűség megtörtént, szembesülve vele sokkot kaptam, elájultam” – nyilatkozott a Bors megkeresésére a 19 éves kosaras, majd hozzátette, első gondolata az volt, hogy most akkor mi van? “Elvesztettem a lábam, de abba még senki sem halt bele. Ma sem tudok erre másként gondolni. Édesapám tanított még kicsi koromban arra, hogy a sorscsapás, ami az embert nem öli meg, a lelkét megerősíti. Immár tapasztalatból is tudom, igaza volt.”

Példamutató, ahogyan Kovacevic viseli a történteket 
Fotó: MTI

Kovacevic elmondta, álmában még mindig két lába van, ugyanúgy kosarazik, mint két hónappal ezelőtt tehette azt. Nem keseredik el, ha felébred, mert ugyan nehéz annak tudatában élni, hogy az ember nyomorék lett, de csak akkor, ha mindig azzal foglal­kozik.

“A tragédia minden rész­leté­re emlékszem, de nincsenek miatta rémálmaim. Mással kötöm le magam. A kórházban olvasok, internetezem és tanulok. El kell fogadnom a sorsomat, tovább kell lépnem. Ebben rengetegen segítenek. Csodálatosak a szüleim, a fivérem mindig mellettem van, a barátaim naponta felkeresnek.”

A kosaras napról napra értesül a győri csapat híreiről, arról is tud, hogy két amerikait szerződtetett a klub.

“Ha most viccelni akarnék, úgy is mondhatnám, már csak miattam is ajánlom nekik, hogy helytálljanak, hisz játékosként nekem a legnagyobb álmom az volt, hogy bemutatkozzak Európában. Hát ez nem jött össze…”  – fejezte be mondandóját a sportoló.

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatod el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik