Pályán kívül

Paul Gascoigne megúszta a börtönt

paul gascoigne (paul gascoigne, )
paul gascoigne (paul gascoigne, )

Részegen randalírozott az angol labdarúgás egyik legendája.

Még július elején rabosították Paul Gascoigne-t, amiért Stevenage városában ittasan fojtogatni kezdett egy jegykezelőt a vasútállomáson. Ráadásul az angol sajtó szerint előtte volt feleségét, Sherylt is helyben hagyta, bár ezt ő maga kategorikusan cáfolta.

Gascoigne hétfőn, a bírósági tárgyaláson elmondta, a másodperc töredéke alatt történt minden a pályaudvaron, és már a rendőrségen elnézést kért Jack Sherringtontól, a jegykezelőtől. Akár féléves börtönbüntetést is kaphatott volna az egykori kíváló labdarúgó, ám egész „olcsón” megúszta a dolgot, ezer fontot (közel 351 ezer forintot) kellett befizetnie bírságként.

Gascoigne-ról az utóbbi időben szinte csak rosszat lehet hallani. Az évet azzal kezdte, hogy bevonult Arizonában egy elvonóra, ahol olyan rosszul reagált az alkohol megvonására, hogy életveszélyes állapotba került. Végül aztán végigcsinálta a rehabilitációt, ám a jelek szerint továbbra sem szabadul káros szenvedélyétől.

„Hogy fogok-e inni a jövőben? Soha ne mondd, hogy soha. Nem akarok és nem is tervezem” – mondta még az elvonót követően a 46 esztendős Gazza, aki 57-szer szerepelt az angol labdarúgó-válogatottban.

A hétvégén írtunk róla, hogy egy másik angol focilegenda, Kenny Sansom az alkohol és a szerencsejáték iránti szenvedélye miatt az utcára került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik