Forma-1

A Verstappen-balhé komoly változásokat hozhat a Forma-1-ben?

Még mindig nem csitultak a kedélyek a hétvégi, Austinban rendezett Forma-1-es futam legvitatottabb jelenete miatt. Az utolsó körben Max Verstappen úgy előzte meg Kimi Räikkönent, hogy közben levágta a kanyart, így hiába ünnepelt önfeledten a célba érkezés után, a pálya elhagyása miatt 5 másodperces büntetést kapott, és ezzel elvesztette a harmadik helyet, ami végül Räikkönen ölébe hullott.

Az ügyben mindenki elmondta a véleményét, és sokan nem értettek egyet a versenyfelügyelők döntésével,

de a többség abban a kérdésben egy oldalon áll, hogy a szabályokat következetesebben kell kezelni, mert az Amerikai Nagydíjon több másik pilóta is elhagyta a pályát, ők mégis megúszták büntetés nélkül.

A Forma-1 technikai vezetője, Ross Brawn is megszólalt az ügyben, és azt mondta, talán érdemes lenne megfontolni, hogy a jövőben hasonló esetéknél a döntések előtt az érintetteket is meghallgassák.

“Amikor lenyugodtak a kedélyek, jó lenne a hasonló eseteket felülvizsgálni az FIA-vel és a csapatokkal. A technika minden sportban egyre hangsúlyosabb szerepet kap, és segítséget nyújt a bíróknak, hogy gyorsabban és pontosabban ítéljék meg a vitás eseteket. Látjuk, hogy a futballban is bevezetésre került a videobíró, amelyet az olasz és a német bajnokságban is használnak. A Forma-1-ben már eddig is használtuk a videós elemzéseket, de át kell gondolnunk, hogyan tudjuk fenntartani a pontosságot és a következetességet” – nyilatkozta Brawn.

Az idei szezonból már csak három futam van hátra, hétvégén a Mexikói Nagydíjon folytatják a száguldást a versenyzők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik